Tıpta büyük gelişme

Tıpta büyük gelişme

Bir kişinin pres makinesi altında kalması sonucu ezilen ve kopmak üzere olan üç parmağı, 8 saat süren başarılı operasyonun ardından parçalanan kemik, deri ve sinirler bir araya getirildi

Selçuklu ilçesi'ndeki tarım makinelerinin yapıldığı bir iş yerinde çalışan Yücel Baybağan'ın (22) sol eline, bir anlık dikkatsizlik sonucu bir tonluk pres makinesi düştü.
Vatandaşlar tarafından Başkent Üniversitesi Konya Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan Baybağan'ın üç parmağının ezildiği ve kopmak üzere olduğu belirlendi.
Baybağan'ın parmaklarının kesilmesi yerine, küçük parçacıklara ayrılan kemik, deri ve senirleri mikroskop yardımıyla adeta ince elenip sık dokunarak eski görünümüne kavuşturulmaya çalışıldı.
Ezilen parmaklarda, yaşamsal belirtilerin hissedilmeye başlanıldığı bildirildi.
MİKROSKOPLA ÇALIŞILDI
Başkent Üniversitesi Konya Araştırma ve Uygulama Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. İbrahim Çivi yaptığı açıklamada, hastanın kendilerine getirildiğinde parmakların adeta kıyma makinesinden geçirilen bir et görünümünde olduğunu söyledi.
Mikroskop eşliğinde küçük parçacıklara ayrılan kemikleri yan yana getirip kıldan bile ince olan telle bağlandığını belirten Çivi, ''Parmaklardaki mevcut olan damar ve sinirleri bir araya getirdik. Üstüne deriyi yumuşak dokuları örtecek şekilde yerleştirdik. Şu an parmaklarda yaşamsal belirtiler var'' dedi.
Olayın ardından 6 saat geçmiş olsaydı yapılacak çok fazla bir şeyin olmadığına dikkat çeken Çivi, bu tür olaylarda kanama çok olduğu için kanayan yer kalp seviyesinin üzerinde tutulması gerektiğini vurguladı.
PARMAKLARINDAN UMUDU KESMİŞ
Yücel Baybağan ise, olay günü çok kötü görünümde olan eline bir poşet geçirilerek kendisine gösterilmek istenmediğini dile getirdi.
Ancak kendisinin durumun farkında olduğunu anlatan Baybağan, ''Açıkçası ben kesileceğini düşünerek parmaklarımdan umudumu kesmiştim. Ancak hocam sağolsun adeta samanlıkta iğne arar gibi parmaktaki tüm parçaları bir araya getirerek beni çok sevindirdi. Çünkü daha çok gencim. 12 yaşından buyana çalışıyorum. Parmaklarım olmasaydı, çalışamazdım. Kimse de bana iş vermezdi'' diye konuştu.     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.