Ticaret lisesi mezunları bir araya geldi

Ticaret lisesi mezunları bir araya geldi

Meram Ticaret Lisesinden mezun olan öğrenciler, Ticaret Lisesi mezunları 16. geleneksel helva ve pilav gününde bir araya geldi

Meram Ticaret Lisesi’nden mezun olan öğrenciler, Ticaret Lisesi mezunları 16. geleneksel helva ve pilav gününde bir araya geldi. Programda konuşanKonya Ticaret Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Mustafa Sırrı Demirel, ülkelerin teknolojiyi takip etmesi için eğitimin gerekli olduğuna dikkat çekerek, “Ülkeleri ayakta tutan onların tarihleri, kültürleri, sanatları, gelenek ve göreneklerinin yanı sıra günün teknolojisine uyum sağlamları ili mümkün olacaktır. Bilim ve teknolojideki gelişmeler, toplumları bilgi üretme ve o bilgiyi zamanında kullanma ve hızlı değişmeler ili mümkün olur. Bu doğrultuda çağın gereklerine ayak uydurmalı, gençlerimizin milli, manevi ve ahlaki değerlerini kayba uğratmadan 21. yüzyılda üretken olmasını sağlamalı, eğitimin her safhasındaki program ve öğretim metotlarını çağın gereklerine ve toplumun ihtiyaçlarına göre yenilemek ve geliştirmek durumundayız. Buda eğitim ile olur. Okul ile olur” dedi. Dernek olarak mezunlar ile bir araya gelmeye önem verdiklerini söyleyen Demirel, “Okulumuzun her geçen gün çağın değişimlerine uygun teknolojik değişikliklerden nasibini alması için dernek olarak bizde gayret ve çaba sarf ediyoruz. İhtiyacı olan öğrenci kardeşlerimize burs temin edip, derneğimize yakışan bir internet sitesini de faaliyete geçirmiş durumdayız. Bu sitemiz sayesinde gerek Konya’mızdaki gerek ülkemizdeki, gerekse de ülke dışındaki mezunlarımıza ulaşabilme, onlarla konuşabilmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu. Liselerinin kültürel faaliyetlerini her zaman desteklediklerini söyleyen Demirel, “Okulumuzun yapmış olduğu faaliyetlere her zaman destek olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Bugünde okulumuzun 1960 yılı mezunlarından Mustafa Oğuz beyin yaptırmış olduğu bilgisayar laboratuarının açılış heyecanını hep birlikte yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

TİCARET LESELİRİNİN ÖNÜ AÇILDI

Konuşma yapmak için kürsüye gelen AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez de kendisinin de ticaret lisesinde okumak istediğini söyleyerek, “Burada okumak benimde hayalimdi. İlkokuldan beri ticarete her zaman hevesim vardı. Türkiye’nin gelişmesinde ihracat yapmanın büyük önemi var. Bu ticaretlerde ticaret liseli arkadaşlarımızın çabaları ile daha da gelişecek. Yeni kabul edilen eğitim sistemi ile bu okulların da önü açılacak. Daha rahat bir ortam oluşacak” dedi. Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan’da ticaret lisesi ile ortak çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, “Oda olarak ticaret lisemiz ile her zaman hep birlikte olduk. Buradan mezun olan arkadaşlarımız muhasebeci, mali müşavir olabilmek için bize müracaat ediyor. Bunların istihdam edilebilmesi için çalışıyoruz. Hatta mezun olmadan bile öğrencilerimiz staj yapmak için bize müracaat ediyor, bizde elimizden gelen desteği gösteriyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından, Mustafa Oğuz’un yaptırmış olduğu bilgisayar laboratuarının açılışı gerçekleştirildi ve daha sonrada yemeğe geçildi.

MUSTAFA ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.