"Tesislerimizde sakatat ve deri yok"

"Tesislerimizde sakatat ve deri yok"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, önceki gün taklit ve tağşiş yapan toplam 229 firmayı açıkladı. Açıklanan firmalar arasında Adese de vardı. Bakanlığın yaptığı açıklamaya karşı çıkan Adese, konu hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Adese'den yapılan açıklamada, "Listede şirketimizin de yer almasını üzülerek takip ettik. Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 07 Nisan tarihinde gerçekleştirilen gıda denetiminin ardından, 12 Nisan tarihinde tarafımıza tebliğ edilen analizde, şirketimizin et tesisinde üretilen kıyma ürününde 'kıkırdak ve sakatat' dokuya rastlandığı belirtilmiştir.

Şirketimiz, tutanağın tebliği üzerine derhal harekete geçmiş ve yapılan analiz sonuçlarına karşı duyduğu şüpheyi bilimsel açıdan test etmek için Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı’na yazılı bir dilekçe ile başvurmuş ve yapılan analizlerin (histolojik doku analizi) ne kadar sağlıklı ve doğru sonuçlar vereceği konusunda bilimsel görüş istemiştir. Bu dilekçe üzerine Türkiye’de bu alanda otorite kabul edilen SÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Doktor Mustafa Karakaya tarafından bir mütalaa hazırlanmış ve bu mütalaada dile getirilen hususlar çerçevesinde müdürlüğün tespitine itiraz edilmiştir.

Et işleme ünitemizde sakatat, deri ve deri ürünleri girişi ve işlenmesi söz konusu değildir. Sadece karkas etlerin parçalanması ve işlenmesi gerçekleştirilmektedir. Dolayısı ile Bakanlığın açıkladığı listede belirtilen tespitin bulunması teknik olarak da imkân dışıdır" denildi.

"ISO 9001, ISO 22000 belgelerine ve Helal Gıda sertifikasına sahip bir kurum olarak, tüm ürünlerimizi Türk Gıda Kodeksine harfiyen uyarak üretiyoruz" diyen Adese yöneticileri, şunları söyledi: "Bunlardan daha önemlisi, şirketimizin kırmızı et ürünleri, en büyük farklılaşma alanı olarak dikkat çekmektedir. Şirketimiz, müşterilerine sunduğu kırmızı et ürünlerini kendi çiftliklerinde yetiştirdiği besi hayvanlarından elde etmekte ve tamamen hijyenik koşullarda, kendi tesislerinde işlemektedir. Beslenme ve kesim koşullarını bilmediği, denetlemediği hiçbir et ürününü mağazasına sokmamaktadır.

Adese olarak gıda denetimini çok önemsiyor ve kamuoyunun bu konuda doğru bilgilendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Resmi denetimlerden önce, iç denetimlerimizle tüketicilerimize en sağlıklı koşullarda üretilen ürünleri sunma gayretiyle çalışıyoruz. Bilinmesini isteriz ki; kendi evimize almayacağımız hiçbir ürünü müşterilerimize asla sunmayız. Bu yaklaşımımız doğrultusunda, ürünlerimizin her daim sonuçları tartışılmayacak bilimsel ve uluslararası kabul görmüş yöntemlerle analizinin yapılmasına açık olduğumuzu belirtir, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi konusunda tüm ilgililerin hassasiyetini rica ederiz."

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum