Terör Olayları Turizmi Baltaladı

Terör Olayları Turizmi Baltaladı

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, son dönemdeki terör olaylarının Türkiye’nin yurtdışındaki 'güvenli ülke' imajını olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Akdağ, “Terör olayları en çok turizmi baltaladı.”...

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, son dönemdeki terör olaylarının Türkiye’nin yurtdışındaki 'güvenli ülke' imajını olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Akdağ, “Terör olayları en çok turizmi baltaladı.” dedi.

ADRO Başkanı Akdağ yaptığı açıklamada, turizmi, bir ülkenin can damarlarını oluşturan, bacasız sanayi olarak nitelendirdi. Akdağ, "Turizmi olmayan ülkenin hayati fonksiyonları çalışmıyor demektir. Çünkü, ekonomiyi besleyen, toplumlar arası kaynaşmayı sağlayan ve kültürleri buluşturan tek sektör turizmdir.“ diye konuştu.

Suriye, Kobani ve terör örgütü IŞİD'in küresel turizm açısından hayal kırıcı olduğunu belirten Akdağ, bu durumun Türkiye'nin yurtdışındaki güvenlik imajını olumsuz etkilediğini bildirdi. Akdağ, şöyle konuştu: “Son dönemde yaşanan olaylar, gittikçe hızlı bir yükseliş ivmesi kazanan turizmi maalesef baltalamış bulunmaktadır. Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri olmak üzere birçok destinasyonda tur iptalleri oldu. Turistler güvenli hissettikleri bir yerde seyahat etmek isterler. Bu yüzden Türkiye’de cereyan eden olaylardan ve dış basının abartılı yayın yapmasından ülkemize gelecek olan misafirlerde tedirginlik başladı. Ancak buraya geldikten sonra buranın, ziyaret etmek için güvenli bir destinasyon olduğunu, Türk insanının misafirperverliğini, yemeklerini, doğal ve harika arkeolojik mirasını var gücümüzle anlatmalıyız.”

Olumsuzu olumluya çevirebilmenin çabası içerisinde olunması gerektiğine dikkat çeken Akdağ şunları kaydetti: “Kilikya ve Doğu Akdeniz illeri olarak bu fırsatları değerlendirmeliyiz. Çünkü turizm bir yerden sekteye uğrayınca aynı su misali, çıkış yolları aramaya başlıyor. Bölgeyi bir çekim ve cazibe merkezi haline getirecek Kazanlı-Tarsus sahil bandı, Mersin-Antakya sahil yolu ve Çukurova havaalanı gibi asıl olan projeler takip edilmeli, burada keşfedilmemiş ve güvenli bir destinasyon var elimizde. Bunu bir an önce gün yüzüne çıkartıp hem yurtiçi hem de yurt dışı turizm fuarlarında pazarlamalıyız.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.