Terör destekçisi ABD!

Terör destekçisi ABD!

ABD, 15 Temmuz ihanetinde olduğu gibi terörist PKK’nın Suriye’deki kamufle edilmiş hali olan ve Türkiye’nin istikbalini hedef alan PYD’nin arkasında durmaya devam ediyor.

ABD, 15 Temmuz ihanetinde olduğu gibi terörist PKK’nın Suriye’deki kamufle edilmiş hali olan ve Türkiye’nin istikbalini hedef alan PYD’nin arkasında durmaya devam ediyor. TSK, her gün vatanımızın bir köşesinde evlatlarımızı şehit eden terörün kökünü kazımak için DAEŞ, PYD ve YPG teröristlerine karşı sınır ötesi operasyonlarını başarıyla sürdürürken, terörün baş hamisi ABD ise sinsi siyasetini sürdürüyor. Bir taraftan Suriye’nin kuzeyini PYD’ye teslim eden emperyal güç, bir taraftan da “Fırat’ın doğusuna çekmeyi” vaat ettiği terör örgütünün ilerleyişini seyrediyor…
 
TERÖRİSTLER 7 KÖYÜ ELE GEÇİRDİ
 
ABD yönetimi Suriye’de PKK uzantısı terör örgütü PYD’yi güya Fırat’ın doğusuna geri gönderme “güvencesi” vermesine rağmen örgüt yeni hâkimiyet alanları kazanmaya çalışıyor. Terör örgütü, Münbiç’in kuzeyindeki Amerinah, Mağara ve Balaban köyleri ile Şamaklı ve Çakmaklı tepelerini ele geçirdi. Terör örgütü dün de aynı yönde Cerablus’un güneyine doğru ilerleyerek Cub el-Kusa, Debisah ve Ayn Beyda köyleri üzerinden Fırat Nehri kıyısındaki Amarina köyüne ulaştı. PYD böylece, dünden bu yana 7 köyü ele geçirmiş oldu.
 
GÜNEY SINIRIMIZDA “PKK DUVARI” HAYALİ!
 
Bu arada PKK’nın Suriye uzantısı PYD, kendisine yakınlığıyla bilinen grupları 12 Ekim 2015’te SDG adı altında bir araya getirdi. Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırı boyunca Haseke ili ile Kobani (Ayn el-Arab) ve Afrin ilçelerine hâkim. Fırat Nehri’nin batısında ilerleme çabası süren örgüt, Münbiç ilçesinin ardından Türkiye sınırındaki Cerablus-Azez hattını da alarak Reyhanlı ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarına kadar genişlemeyi hedefliyor. PYD, bu kuşakla Türkiye-Suriye arasında bir duvar işlevi görerek iki ülkenin coğrafi bağlarını koparmanın peşinde.
 
Sinsi ABD yönetiminin tam destek verdiği PYD için “Fırat’ın doğusuna çekilecekler” sözüne rağmen terör örgütü yeni alanlar kazanma çabasında. PYD, ÖSO’nun Cerablus operasyonu sırasında DAEŞ militanlarının kaçışından istifade ederek 7 köyü ele geçirdi.
ABD yönetimi Suriye’de PKK uzantısı terör örgütü PYD’yi güya Fırat’ın doğusuna geri gönderme güvencesi vermesine rağmen örgüt yeni hakimiyet alanları kazanmaya çalışıyor. PYD’nin hamlelerine Türk Silahlı Kuvvetleri top atışlarıyla karşılık veriyor. ABD’nin tam desteğiyle 27 Aralık 2015’ten itibaren Fırat Nehri’nin batısında terör örgütü DAEŞ’le mücadele bahanesiyle hakimiyet alanını genişleten terörist PYD, bölgedeki işgalci varlığını güçlendirmeye çalışıyor. Bazı Arap savaşçılarla birlikte ve ABD’nin hava desteği sayesinde Münbiç ilçesini 12 Ağustos 2016’da DAEŞ’ten alan terörist örgüt, ABD’nin Türkiye’ye verdiği güvencelere rağmen ilçenin kuzey kesimlerine genişlemişti. ÖSO’nun Cerablus’taki ilerleyişi ve DAEŞ militanlarının çekilmesi esnasında, PYD yeniden harekete geçti. Örgüt, Sacu Nehri’nin kuzeyine tekrar geçerek dün Münbiç’in kuzeyindeki Amerinah, Mağara ve Balaban köyleri ile Şamaklı ve Çakmaklı tepelerini ele geçirdi. Terör örgütü dün de aynı yönde Cerablus’un güneyine doğru ilerleyerek Cub el-Kusa, Debisah ve Ayn Beyda köyleri üzerinden Fırat Nehri kıyısındaki Amarina köyüne ulaştı. PYD böylece, dünden bu yana 7 köyü ele geçirmiş oldu.
 
GÜNEY SINIRIMIZDA “PKK DUVARI” HAYALİ!
 
PKK’nın Suriye uzantısı PYD, kendisine yakınlığıyla bilinen grupları 12 Ekim 2015’te SDG adı altında bir araya getirdi. Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırı boyunca Haseke ili ile Kobani (Ayn el-Arab) ve Afrin ilçelerine hakim olan. Fırat Nehri’nin batısında ilerleme çabası süren örgüt, Münbiç ilçesinin ardından Türkiye sınırındaki Cerablus-Azez hattını da alarak Reyhanlı ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarına kadar genişlemeyi hedefliyor. PYD, bu kuşakla Türkiye-Suriye arasında bir duvar işlevi görerek iki ülkenin coğrafi bağlarını koparmanın peşinde.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.