'Tercihler İyi Belirlemeli, Ailelere Rağmen Yapılmamalı'

'Tercihler İyi Belirlemeli, Ailelere Rağmen Yapılmamalı'

Şifa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ateş, öğrencilerin tercih yaparken hedeflerini iyi belirlemelerini söyledi. Tercihte öğrencilerin reel olmalarını belirten Prof. Dr. Ateş, "Tercih ailelere, anneye, babaya rağmen yapılmamalı....

Şifa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ateş, öğrencilerin tercih yaparken hedeflerini iyi belirlemelerini söyledi. Tercihte öğrencilerin reel olmalarını belirten Prof. Dr. Ateş, "Tercih ailelere, anneye, babaya rağmen yapılmamalı. Anneler, babalar da çocuklara rağmen böyle bir tercihte çocukları zorlamamalılar." dedi

Zorlu sınav maratonları sonrasında öğrencilerin tercih durumunu Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) değerlendiren Prof. Dr. Ateş önemli uyarılarda bulundu. Öğrencilerin tercihlerini gelecekte hedefledikleri mesleklere göre çok iyi bir analiz yaparak belirlemeli gerektiğine vurgu yapan Ateş "Öğrenciler tek vuruşla 12’den vurmalı." dedi.

Prof. Ateş, "Öncelikle öğrencilerimiz tabi hangi meslekleri değerlendiriyorlarsa ona göre çok iyi bir analiz yapmalıdırlar. Puan türüne göre iyi değerlendireme yapmalıdırlar. Diyelim ki sağlık temalı bir üniversiteyiz gelen öğrencilerimize şunu diyoruz. Bir kes hangi mesleği yapmak istiyorlar? Bunu seviyorlar mı? Aslında gençler bundan sonra 50 senesini etkileyecek bir sanat tercih ediyorlar. Dolayısıyla bu kararları belki çok kısa bir dönem ama çok reel çok hızlı ve çok güvenli almak zorundalar. Bütün hayatlarını etkileyecek artık bir miktar silahtan çıkan kurşun gibi artık bunu geri dönüş ihtimali Yok. Tabi gelecek sene girer farklı şeyler değerlendirebilir yatay geçişler yapabilir. Ama tek vuruştu gençlerin 12’den vurmaları lazım." değerlendirmesinde bulundu.

'TERCİHLER AİLELERE RAĞMEN YAPILMAMALI'

Öğrencilerin tercihte çok reel olmaları gerektiğini dikkat çeken Prof. Dr. Ateş, "Eskilerin ifadesiyle öğrenciler çok mütecessis olmalılar, çok dikkatli, çok hassas, aileleriyle beraber ailelerin de kanaatlerini de alarak, kesinlikle böyle bir tercih ailelere rağmen yapılmamalı. Anneye babaya rağmen yapılmamalı. Anneler babalar da çocuklara rağmen böyle bir tercihte çocukları, gençleri zorlamamalılar. Bu ortak karar çok önemli. Birlikte karar, birlikte oturup, öğretmenleriyle danışmanlarıyla, gerekirse üniversite hocalarıyla istişare etmeliler. Gençler çok iyi bir noktaya bu şekilde ulaşabilmeli." diye konuştu.

Prof. Dr. Ateş öğrencilerin tıp doktoru, dış hekimi, hemşire ve fizyoterapist gibi sağlık temalı üniversiteleri seçmesi durumunda ise "Bu konuda şuna dikkat etsinler: Hangi üniversitede okuyacaklarsa, devlet veya vakıf üniversitesi fark etmez. Kendi hastanesi olan kendi pratik imkanlarını öğrencinin pratik eğitimine sunan üniversiteleri tercih etsinler. Doğrudan doğruya kendilerinin pratik eğitim alabilecekleri üniversiteler tercih etmeliler." dedi.

Kendi üniversitelerinde öğrencilerin hep bilinçli tercih yapmalarından yana fikir beyan etiklerini hatırlatan Ateş, "Geçen sene bizim yüzde 66 oranındaki öğrencimiz, yani gelen öğrencilerin üçte ikisi ilk üç tercihinde Şifa Üniversitesi’ni tercih etmiş. Bu çok önemli bir mesele. Çocuk hedefini iyi belirlemeli. Ona göre de tercih yapmalılar." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.