Terçep Üyeleri Termik Santral Konusunda Bilgilendiriyor

Terçep Üyeleri Termik Santral Konusunda Bilgilendiriyor

Terme Çevre Platformu üyeleri bir araya gelerek Terme’nin Kozluk ve Sivaslılar Mahallesi’nde yapılmak istenen termik santraller konusunda kurumları bilgilendirdi.TERÇEP üyeleri, ziyarete, Terme Kaymakamlığı ile başladı. Kaymakam Fahri Meral’e,...

Terme Çevre Platformu üyeleri bir araya gelerek Terme’nin Kozluk ve Sivaslılar Mahallesi’nde yapılmak istenen termik santraller konusunda kurumları bilgilendirdi.

TERÇEP üyeleri, ziyarete, Terme Kaymakamlığı ile başladı. Kaymakam Fahri Meral’e, Terme Çevre Platformu olarak kendilerini tanıtıp Terme’de gelişen termik santral konusunda bilgi verildi. Üyeler, kaymakamlığın ardından İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Çelik’e ve Başsavcı Çağlar Dilek’e de ziyarette bulundu.

Başsavcılığa olan ziyaretinde bilgilendirme yapan grup sözcüsü Zekai Altunpala, şunları kaydetti: “Terme’nin Kozluk Mahallesi’ne kömürle çalışacak elektrik santrali yapılmak isteniyor. Henüz bunu engelleyememişken üçüncüsünün yapılmak istendiğini öğrendik. Sivil toplum kuruluşları olarak girişimlerde bulunduk ve Terme Çevre Platformu'nu (TERÇEP) oluşturduk. Platformlar, dernekler bu olayın içinde. Karşılıklı işbirliği veya karşı karşıya gelme durumlarımız olabilir. Olaylar çıktığı için ÇED toplantısı yapılamadı. Bu toplantıyı tekrar yapmak isteyecekler. 15 Eylül’de protesto ya da eylem yapmayı planlıyoruz. O yüzden sizleri bilgilendirmek zorundayım. Halkın desteği çok önemli, mücadelemiz uzun sürecek, bunun için desteklerinizi bekliyorum.” dedi.

Başsavcı Çağlar Dilek ise “Sivil toplum örgütlerinin çok önemli konumu var. Birbirinizin karşısında değil yanında olmalısınız. Demokratik hakları bildikten sonra her türlü eleştiri haklarına sahipsiniz. Yasal çerçevede kalındığı sürece haklar meşrudur. Bu süre içinde hukuki yardımlar alın. Yapılacak olan protesto Terme ismine yakışır şekilde olursa daha iyi olur. Terme için hayırlısı neyse o olsun.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.