Teravih namazı sonrası soğuk ballı süt

Teravih namazı sonrası soğuk ballı süt

Karaman'daki bir camide sıcaktan bunalan vatandaşlara teravih namazı sonrası soğuk ballı süt ikram ediliyor

Karaman'daki bir camide sıcaktan bunalan vatandaşlara teravih namazı sonrası soğuk ballı süt ikram ediliyor.
     Hamidiye Mahallesi'ndeki Siteler Camisi'nde, gönüllü vatandaşlarca alınan süt ve bal, görevliler tarafından işlenip ballı süt haline getirilerek teravih namazı çıkışı vatandaşlara ikram ediliyor.
     Camide bal ve süt dağıtımı uygulamasına öncülük eden Hamidiye Mahallesi esnafından Kasım Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teravih namazı çıkışı ballı süt dağıtımını ilk olarak Ramazan ayında çocukları camiye gitmeye teşvik amacıyla başlattıklarını söyledi.
     Çocukların uygulamayla camiye ilgilerinin arttığını ifade eden Kara, ''Gördük ki; büyükler de ilgi gösteriyor. Biz de devam ettirdik. Kendi aramızda bir sistem kurduk. Süt alıyoruz. Camide sıcaktan bunalan vatandaşlara ikram ediyoruz. İlgi çok fazla. İnşallah ilerleyen yıllarda da devam ettireceğiz'' diye konuştu.
    
     -En çok ilgi çocuklardan-
    
     Siteler Camisi İmamı Cihat Küçük ise caminin diğer zamanlarda belli bir cemaatinin olduğunu, fakat teravih namazlarında Karaman'ın her yerinden insanların camiye namaz kılmaya geldiğini söyledi.
     Cüzi yardımlarla cemaate ballı süt ikram edildiğini aktaran Küçük, şunları kaydetti:
     ''Aşırı sıcak geçen bu günlerde vatandaşlarımız soğuk süt içerek serinliyorlar. Namazı başka camide kılıp geçerken buradan süt içip evine giden vatandaşlar var. İnsanlar kendi aralarında konuşup, sözleşip şehrin bir ucundan camimize geliyorlar. En çok ilgi de çocuklardan. Çocuklar hemen namaz biter bitmez sıraya giriyorlar. Onlar bizim neşe kaynağımız. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum.''
     Çocuklar ise teravih namazı vaktini heyecanla beklediklerini, sütlerini içtikten sonra evlerine gittiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.