Ter ekip, nasip diriyorlar

Ter ekip, nasip diriyorlar

Ya nasip diyerek Güneydoğu Anadolu Bölgesinden nisan ayı itibariyle Konyaya gelen tarım işçileri, tarımsal üretimin yapıldığı bütün alanlarda büyük bir emek ve özveriyle çalışıyor

‘Ya nasip’ diyerek Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden nisan ayı itibariyle Konya’ya gelen tarım işçileri, tarımsal üretimin yapıldığı bütün alanlarda büyük bir emek ve özveriyle çalışıyor

YILIN YARISINDA KONYA’DALAR

Şanlıurfa’dan tüm aile ve akrabası ile birlikte nisan ayının başında Konya’ya gelen İsa Çoban, ‘aşiretim’ dediği akrabaları ile birlikte boş bir araziye yerleşti. Yaklaşık 20 çadır kuran aile, nisan ayından ekim ayının sonuna kadar Konya’da kalacak. İsa Çoban, “Burada kaldığımız 6 aylık süreç içerisinde süt sağıp pancar çapalayacağız. Daha sonra mercimek ve nohut dirimi başlayacak. Sonra memleketimize döneceğiz” dedi.
 
 

KADERİMİZ BÖYLE YAZILMIŞ

Şanlıurfa’ya döndüklerinde de pamuk tarlalarında çalışacaklarını belirten İsa Çoban, “Hayatımızdan memnun olsak da olmasak da sonuç ortada. Böyle geldik, böyle gidiyoruz. Kaderimiz böyle yazılmış. Çocuklarımın eğitimi aksıyor, okula gidemiyorlar. Sabit bir ikametimiz yok. Çocuklarımın okumasını, bu sıkıntıyı çekmemesini de çok istiyorum ama memlekette kalsam, aç kalacağım” diyor.

TEK DERDİMİZ, ALIN TERİMİZ
 
 

Tek amaçlarının kimsenin malına mülküne zarar vermeden, kimseye yük olmadan, sadece döktükleri terin karşılığını alabilmek olduğunu söyleyen İsa Çoban, “Geçtiğimiz yıl burada 500-600 lira maaşla çalışıyorduk. Bu yıl daha yeni geldik. Benim ailemde 4 kişi çalışıyor da o şekilde günü kurtarıyoruz. Yoksa yaptığımız bu iş bırakın para kazandırmayı karnımızı doyurmaya dahi yetmez” dedi.

HABER VE FOTOĞRAFLAR RASİM ATALAY

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.