TEOG Sınav Sonuçlarını Öğrenmek için TIKLAYINIZ

TEOG Sınav Sonuçlarını Öğrenmek için TIKLAYINIZ
1 milyon 200 bin öğrencinin heyecanla beklediği TEOG sınav sonuçları önce açıklandı. TEOG sınav sonuçları için tıklayınız.

TEOG sınav sonucunu sorgulamak isteyen öğrenciler haberimizde yer alan e- okul linkine tıklayarak sınav sonuçlarını sorgulayabilirler.

27-28 Nisan tarihlerinde yapılan TEOG 2. dönem sınavlarına 1 milyon 167 bin 854 öğrenci katıldı. TEOG ikinci dönem ortak sınavları, yurtiçinde 970 merkezdeki 16 bin 176 okulda ve 92 bin 924 salonda; yurtdışında ise 15 merkezde ve 21 okulda düzenlendi. TEOG sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş az önce sona erdi. Öğrenciler sınav sonuçlarını e-okul sistemi üzerinden sorgulayabilecekler.

ADVERTISEMENT

TEOG SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

*Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.
*Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.
*Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.
*Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.
*Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.
*8’inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.
*Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

YIL SONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR?

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI NASIL HESAPLANIR?

Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

YERLEŞTİRMEYE ESAS PUAN NASIL HESAPLANIR?

Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.