Teofilo ile gelen kupa

Teofilo ile gelen kupa

Geçtiğimiz sezonun Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor, Turkcell Süper Lig şampiyonu Bursaspor'u farklı mağlup ederek Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Trabzonspor, Teofilo'nun 3 golüyle Bursaspor'u yenerken, bu sonuçla ilk kez bir Anadolu ekibi Süp

 Trabzonspor ayrıca sezon öncesinde şampiyonu farklı bir skorla devirerek sükse yaptı. Daha önce Fenerbahçe (2), Galatasaray ve Beşiktaş'ın kazandığı TFF Süper Kupa'yı, ilk kez bir Anadolu takımı müzesine götürme başarısını gösterdi
SAĞLAM: "TRABZONSPORU TEBRİK EDİYORUM"
TFF Süper Kupa mücadelesinde Trabzonspor'a 3-0 yenilen Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, bordo-mavili ekip karşısında futbol adına çok fazla bir şey ortaya koyamadıklarını ifade ederek, kupayı kazanan rakiplerini tebrik etti.
Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısına Trabzonspor'u tebrik ederek başlayan Sağlam, böyle bir sonuç beklemediklerini belirterek, ''İyi bir kamp dönemi geçirdik. Hazırlık maçlarında ciddi rakiplerle oynamıştık. İyi mücadele ve iyi futbol vardı. Gelecek adına iyi bir tablo ortaya çıkarmıştık. Çok açık konuşma gerekirse futbol adına çok fazla değer üretemedik, çok fazla şey ortaya koyamadık. Sonucunda da haklı bir mağlubiyet aldık. Tek karşılaşmada bir kupa sahibi olmak bizim içinde önemliydi. Hele hele lig kupasından sonra bunu da alıp sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyorduk. Kupayı hak eden kazandı. Trabzonspor'u tebrik ediyorum'' diye konuştu.
''TAVİZ VERMEYECEĞİMİZ BİR KONU FAIR-PLAY'DİR''
Futbolcusu Volkan'ın bir pozisyonda verdiği tepki sonrası oluşan gerginlikle ilgili bir soru üzerine ise geçen sezon aynı zamanda Fair-Play Ligi'nde de şampiyon olduklarını hatırlatan Sağlam, şöyle devam etti:
''Bu anlamda da bütün ülkenin sempatisini kazandık. Taviz vermeyeceğimiz bir konu varsa o da budur. Oyuncular kötü oynayabilir, performansı sahaya yansıtamayabilir ama Bursasporlu futbolcuya yakışan davranışı sergilemeliyiz. Saha içinde hoşumuza gitmeyen bir kaç hareket oldu. Hareketi sahipleriyle değerlendirip yapmamaları konusunda uyarmamız gerekir. Disiplin zafiyeti dememek lazım. Bu çocuklar geçen sezonu en az kart görerek en centilmen bitirmeyi başardılar. Oluşan skor karşısında soğukkanlılığımızı korumalıyız. Kendimize hakim olmak zorundayız. Orada Volkan ile diyaloğum olmadı. Hakemin yanından aldım onu biraz sert olmuş olabilir ama taviz vermeyeceğiz.''
GÜNEŞ: "İYİ ÇALIŞTIK VE BU SAHAYA YANSIDI"
TFF Süper Kupa'yı müzesine götüren Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, gelecek yıl lig ve kupa şampiyonu olarak Süper Kupa maçına çıkmayı istediklerini söyledi.
Güneş, maçtan sonra düzenlediği toplantıda, geçen sene ligi kazanamadıklarını vurgulayarak, ''Lig şampiyonu olamamıştık. Süper Kupa da eksikti. Bunu almamız sevindirici. Bu kupayı geçen senenin kupası olarak görüyorum. Gelecek sezon her iki kupayı alarak Süper Kupa'yı oynamak isteriz. Futbolcularım bu sıcak havaya rağmen iyi mücadele ettiler, iyi ve özverili oynadılar. Bu kupayı kazanmamızdan da önemli. Bu maçı son şampiyonu yenerek almak bizim için iyi bir moral oldu'' dedi.
Güneş, Trabzonspor'un maçta Süper Kupa'ya yakışan süper bir taraftarı olduğunu belirterek, ''Stada sığmadılar. Bu taraftarın bizi sürükleyeceğini düşünüyorum. Onlara teşekkür ederim'' ifadesini kullandı.
Maçta kendisine göre mükemmel olmadıklarını kaydeden Güneş, ''Çok eksiğimiz var. Kazanmamız, her şeyin iyi oldu anlamına gelmez. Bu tür maçlarda eksiğimizi göreceğiz. İyi çalıştık ve bu sahaya olumlu yansıdı. Biz 3-0'dan sonra daha rahat olmalıydık, oyunu tam yönetemedik. Biraz daha akılcı olmalıydık'' diye konuştu.
Daha önceden derbi maçlarını kazanamadıklarının hatırlatılması üzerine Güneş, ''Şimdi kazanıyoruz ama bunun garantisi yok. Bundan sonra lig maçlarının hepsine 3 puan olarak bakacağız. Benim için şu an büyük derbi gelecek hafta oynayacağımız Ankaragücü maçı'' yorumunda bulundu.
Güneş, Teofilo'nun tartışıldığının hatırlatılması üzerine de şunları dile getirdi:
''Teofilo'nun oyunculuğunu tartışmam. İyi oyuncuydu ama verimi düşüktü. Fizik olarak daha iyi olması lazım. Böylece tekniğini daha iyi kullanabilir. Sıkıntıları vardı, lige alışmamıştı.''
Teofilo ise Türkiye'nin en iyi taraftarına sahip olduklarını vurgulayarak, ''Gittiğimiz her yere geliyorlar. Bugün beni de şaşırttılar, çünkü tribünleri tıka basa doldurdular. Onları bu sonuçla mutlu ettiğimiz için sevinçliyim'' dedi.
Her forvet oyuncusunun gol atamadığı zaman sıkıntı yaşadığını anlatan Teofilo, bugün bu baskıyı üzerinden attığını söyledi.
Selçuk ise bu sıcak ortamda bizi desteklemeye gelen taraftarlara teşekkür ederek,  bu galibiyeti onlara armağan etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.