Tenzile Ana Konukevi yenilendi

Tenzile Ana Konukevi yenilendi

Hasta ve hasta yakınları için otel konforunda hizmet veren Meram Belediyesi Tenzile Ana Hasta Konukevi, baştan sona yenilendi.

Türkiye’de sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olan konukevinde gerçekleştirilen tadilat, tamirat ve yenilemeler kapsamında tesis en ince detaylarına kadar elden geçirildi.

Şehir dışından gelerek Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören hastalara ve hasta yakınlarına ücretsiz olarak hizmet veren Tenzile Ana Hasta Konukevin’deki tüm yenileme çalışmalarını yakından takip eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, konukevini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Hasta konukevi çalışanlarıyla istişarelerde bulunan Başkan Kavuş, burada kalan hasta ve hasta yakınlarıyla da hasbihal edip geçmiş olsun dileklerini iletti. Konukevini kullananlar sohbetlerinde, böylesine önemli ve güzel hizmetinden dolayı Başkan Kavuş’a teşekkür ettiler.

KONUKEVİ SIRADAN BİR HİZMET NOKTASI DEĞİL

İncelemeleri sonrasında tesis ve tesisteki yenileme çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, tesisin 42 odası ile bugüne kadar yaklaşık 170 bin kişiye hizmet verdiğini belirtti. Otel konforunda hizmet veren tesisten aynı anda 84 kişinin yararlanabildiğinin de altını çizen Başkan Kavuş, “Ağırladığımız misafir sayısı göz önünde bulundurulduğunda tesisin ne denli önemli bir açığı kapattığı daha iyi anlaşılacaktır. Hastalar ve hasta yakınları burada bir aya kadar kalabiliyor. Yoğun bakım hastaları gibi daha uzun süreye ihtiyaç duyulan durumlarda da yine onların yanlarında olmaya gayret gösteriyoruz. Bizim inancımızda alınan her dua önemlidir. Ancak, hastanın, misafirin, yolcunun, garibin ve büyüklerin duası çok daha önemli ve değerlidir. Tenzile Ana Hasta Konukevi’yle hem hastanın hem misafirin hem yolcunun hem garibin hem de büyüklerimizin duasını aynı anda alıyoruz. Çünkü burada kalanlar onlar. Bu duadan sadece biz değil, tüm Meramlılar nasibini alıyor. İşte bu nedenle burası öyle sıradan bir hizmet noktası değil, çok özel bir mekandır” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.