Temsili Nasrettin Hoca, Mevlana müzesini ziyaret etti

Temsili Nasrettin Hoca, Mevlana müzesini ziyaret etti

52. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri çerçevesinde Konya'ya gelen temsili Nasreddin Hoca ve yarenleri, Mevlana Müzesi'ni ziyaret ederek Hz. Mevlana'nın sandukası başında dua et

52. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri çerçevesinde Konya'ya gelen temsili Nasreddin Hoca ve yarenleri, Mevlana Müzesi'ni ziyaret ederek Hz. Mevlana'nın sandukası başında dua etti.
Gül Bahçesi kapısından giren temsili Nasreddin Hoca, yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Temsili Nasreddin Hoca'nın etrafını saran yabancı konuklar, temsili Hocayla fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. Yaşanan yoğun ilgi karşısında yürümekte zorlanan Nasreddin Hoca, turistlerin fotoğraf çektirme tekliflerini geri çevirmedi. Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ile birlikte Mevlana Müzesi'ni ziyaret eden temsili Nasreddin Hoca, Hz. Mevlana'nın sandukası başında dua etti. Bazılarının
Nasreddin Hoca'yla Hz. Mevlana arasına nifak sokmaya çalışmakla suçlayan temsili hoca, iki şahsiyet arasındaki dostluğun sonsuza kadar baki kalacağını söyledi.
Duanın ardından müzeyi gezerek sergilenen eserler hakkında yetkililerden bilgi alan temsili Hoca, Akşehir'den herkese selam ve sevgi getirdiğini belirterek, "Şu an heyecan içindeyim. Bakıyorum da torunlarımız bizleri unutmamış. Hem Akşehir'de hem Konya'da bizleri dünyaya tanıtıyorlar. Bizlere hoşgörülülüğün nasıl olduğunu anlatıyorlar. Bu beni çok mutlu etti. Allah torunlarımdan razı olsun" dedi.
Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ise bu yıl düzenlenecek Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri'nin 1-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceğini dile getirerek, "Bu günler çerçevesinde 17 mizah tiyatrosu sahnelenecek ve 139'a yakın etkinlik gerçekleştirilecek. Buradan yerli yabancı herkesi Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri'ne bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Ziyaretler kapsamında Mevlana Müzesi'nin ardından Şems Türbesi'ni ziyaret eden temsili Hoca, Başkan Oğul ve beraberindeki heyet daha sonra İhlas Haber Ajansı Konya Bölge Müdürü Kenan Arvas'ı ziyaret ederek Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri hakkında bilgiler verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.