Telefon Dolandırıcıları Kıskıvrak Yakalandı

Telefon Dolandırıcıları Kıskıvrak Yakalandı

Kadıköy’de, kendilerini savcı ve hakim olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan şebekeye yönelik operasyonda 2 kişi gözaltına alındı. Polis, parka parayı almaya gelen Suriye uyruklu kişileri kıskıvrak yakaladı.Dün meydana gelen olayda;...

Kadıköy’de, kendilerini savcı ve hakim olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan şebekeye yönelik operasyonda 2 kişi gözaltına alındı. Polis, parka parayı almaya gelen Suriye uyruklu kişileri kıskıvrak yakaladı.

Dün meydana gelen olayda; Şenel A. isimli kadını arayan dolandırıcılar, savcı olduklarını ve kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini söyledi. Dolandırıcılar, yardımcı olacakları kadından para isteyin Sahrayıcedid Doğa Parkı’na getirmesini istedi. Şebeke, parayı alması için de parka Suriye uyruklu Ali A. ve Hüseyin A.’yı gönderdi. Mağdurla irtibatlı olan Kadıköy Asayiş Büro Amirliği ekipleri de, kadını sürekli kamera ile takip etti. Kadının bıraktığı poşeti almaya gelen şahıslara operasyon yapan polis, iki kişiyi gözaltına aldı. Polis, kendisini savcı olarak tanıtan şahsı ise arıyor.

Bu arada şebekenin, 5 Eylül’de 79 yaşındaki Saime T. İsimli kadından aynı yöntemle 55 bin lira aldığını belirledi.

Gözaltına alınan şahıslar, emniyet müdürlüğüne getirildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.