Tekstil sektöründe 3 dev firma iflas etti! Listede meşhur Türk markası var

Tekstil sektöründe 3 dev firma iflas etti! Listede meşhur Türk markası var

Türkiye'de faaliyet gösteren dev bir tekstil firmasının da aralarında olduğu 3 marka iflas etti.

Küresel ekonomik krizi tetikleyen koronavirüs dünyada dengeleri değiştirdi. Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan birçok sektör çıkış yolu arıyor. Bu süreçte iflas sayısının da katlanarak artması gözlerden kaçmadı. Küresel krizin en çok etkilediği ülkelerden birisi Türkiye.

ekonomik-kriz.jpg

Birkaç aydır krizin yayılmadığı sektör kalmadı. Döviz kurlarındaki artış durumun ciddiyetini tetikliyor. Tekstil sektörü ise en çok darbe alan sektör olarak biliniyor. Çünkü ekonomik krizle birlikte alım gücü düşen insanların tekstil harcaması da azaldı. Vatandaş eskisi gibi kıyafet satın almıyor.

iflas-devam.jpg

İnsanların öncelikli harcamaları gıda olarak liste başında yer alıyor. Tekstil ürünlerine son yıllarda gelen zamlar da vatandaşın bütçesini olumsuz etkiliyor. En ucuz giyim mağazasının bile pahalı olduğu Türkiye'de kıyafet alışverişinde ciddi azalma var. Durum böyle olunca sektörel anlamda zorluklar da yaşanmaya başladı.

iflaslar-2.jpg

Ülke genelinde son aylarda çok sayıda firmanın iflas haberi geldi. Sadece Türkiye değil dünya genelinde iflas eden firmaların sayısı da arttı. Tekstil sektöründe son zamanlarda iflas eden 3 büyük firma ise dikkat çekici. Bu firmalardan bir tanesi alanında meşhur olan Türk firması olarak kayıtlara geçti.

İflas eden 3 firma şu şekilde:

1. Dünyaya adını duyurmuş ve bulunduğu ülkede 475 şubesi olan Bed Bath & Beyond isimli tekstil firması 3 ay önce iflas ettiğini duyurdu.

ilan-iflas.webp

Tüm şubeler kapatıldı ve binlerce çalışan iflasla birlikte işsiz kaldı.

2. Kot pantolon satışında önemli işlere imza atan bir tekstil firması daha iflas etti. 2 hafta önce kayıtlara geçen iflasla yüzlerce çalışan işsiz kaldı.

kot-iflas.jpg

1981 yılında ilk mağazasını açan Score isimli marka resmen iflas etti. Hollanda merkezli giyim devinin iflası ülkede yaşayanları üzdü.

3. Listede yer alan bu firma ise Türkiye'de yer alıyor. Türkiye'nin tekstil sektöründeki meşhur firmasının iflası 2 gün önce kesinleşti.

iflaslar.jpg

1965 yılında kurulan ve 58 yıllık geçmişi olan tekstil devinin uzmanlık alanı kumaştı. Türkiye ve dünya genelinde çok sayıda markaya kumaş satan firmanın iflasına ilk etapta çok kişi inanmamıştı.

iflaslar-tekstil.jpg

Yılda 4 milyon metrekareye yakın kumaş üreten Türk markası Asdin iflas etti. Söz konusu iflasla birlikte çok sayıda çalışan işsiz kaldı. Ekonomi uzmanları tekstil sektöründe görülen iflasların artabileceğini belirtiyor.