Tekrar geliyoruz

Tekrar geliyoruz

Bu sezon tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Liginde mücadele eden Atiker Konyaspor ilk kez aldığı Türkiye Kupası ile yeni sezonda da Avrupa kupalarına gitme hakkı elde etti.

Bu sezon tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Liginde mücadele eden Atiker Konyaspor  ilk kez aldığı Türkiye Kupası ile  yeni sezonda da Avrupa kupalarına gitme hakkı elde etti. Yeşil-beyazlı ekip grup kuralarında 4. Torbada yer alıyor ancak bu torba eleme maçları sonucuna göre değişebilir

Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu  Atiker Konyaspor’da  ikinci kez Avrupa’da mücadele etme hakkı kazanmanın mutluluğu yaşanıyor.  Yeşil-beyaz forma ve çift başlı kartal arması yeni sezonda da Avrupa arenasında olacak.

KARTAL ŞİMDİLİK 4. TORBADA

Atiker Konyaspor grup kuralarında eleme maçları öncesinde dördüncü torbada yer alacak. Kartal bu torbada 9. sırada bulunuyor. Konyaspor’un önünde bulunan 9 takım ön elemelerde elenmesi durumunda ise Konyaspor üçüncü torbadan kuralara katılacak. Atiker Konyaspor’un torbadaki rakipleri ön elemeden gelecek.

14 RAKİP BELLİ OLDU

Atiker Konyaspor’un şu ana kadar 14 rakibi belli olurken, İsviçre Ligi’nden gelecek takımla ilk katılımcılar belli olacak. Şu ana kadar belli olan takımlar arasında oldukça zorlu takımlar yer alırken, özellikle Arsenal’in varlığı kupayı oldukça zorlu bir havaya sokuyor. İngiltere’den Arsenal gelirken, İspanya’dan Villereal ve Real Sociedad, Fransa’dan Lyon, İtalya’dan Lazio ve Atalanta, Almanya’dan Herta Berlin ve Köln, Rusya’dan Lokomotif Moskova, Portekiz’den Vitoria Guimaraes, Ukrayna’dan Zoria Luhanks, Hollanda’dan Vitesse, Çek Cumhuriyeti’nden Fastav Zlin ve Belçika’dan da Zulte Waregem Konyaspor’un rakipleri olan takımlar.

 2.KEZ DİREKT GRUPLARA KALDI

Spor Toto Süper Lig’in 2015-2016 sezonunu  66 puanla 3.sırada tamamlayarak tarihinde bir ilki başaran Atiker Konyaspor Avrupa Kupalarına direkt gruplardan katılma hakkı elde etmişti. Atiker Konyaspor bu sezonda da Türkiye Kupası Şampiyonu olarak UEFA Avrupa Ligi Gruplarına direkt katılma hakkını elde etti. Kartal bu başarısını art arda ikinci kez yaşamış oldu. 

İLK YILINDA H GRUBUNDA YER ALDI

Spor Toto Süper Lig’in 2015-2016 sezonunu  66 puanla 3.sırada tamamlayarak tarihinde bir ilki başaran Atiker Konyaspor’un rakipleri 26 Ağustos 2016 tarihinde Fransa’nın Monaco şehrinde yapılan kura çekiminde rakipleri belli oldu. Atiker Konyaspor Monaca’da yapılan tarihi kura sonrası  H Grubunda yer aldı. Yeşil-beyazlı ekip Grupta Ukrayna’nın Avrupa’da tecrübeli ekibi Shaktar Donetsk, Portekiz’in Braga ve Belçika’nın Gent takımı ile eşleşti. Yeşil-beyazlı ekip bu maçlarda puan alma başarısı gösteremedi. 

FERHAT TÜRKOĞLU

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.