Teknoloji esir alıyor

Teknoloji esir alıyor
Eğitimde Yeni Yönelimler adlı konferansa katılan Prof. Dr. Ziya Selçuk, hızla gelişen teknolojiye kapılmamak gerektiğine vurgu yaparak, teknolojinin insanları esir aldığını söyledi.

Gençlik Eğitim Kurumları eğitimi daha aktif hale getirmek ve sorunlara çözüm bulmak için “Eğitimde Yeni Yönelimler” isimli konferans düzenledi. Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını yapan Gençlik Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Şen, bilgi iletişim teknolojilerinin baş döndürücü bir hızla gelişerek yayıldığını, günümüzde eğitim ve öğretim programlarında yeni gelişmelerin zorunlu hak geldiğini belirtti. Ömer Şen, örgün ve yaygın eğitimde bilgi iletişim teknolojilerinin rolünün oldukça fazla olduğunu ve bu yeni gelişmelerin ışığında "Eğitimde Yeni Yönelimler" konferansının Türkiye için çok önem arz eden bir konu olduğunu ifade etti. Şen, "Eğitimde Yeni Yönelimler” öğrenen, kavrayan ve uygulayan ekibimizle Konya’mızda öğrenme stili destekli tam öğrenme, yapılandırmacı öğrenme, değerler eğitimi ile erdemlerimizi kazanma, okuma saati uygulamalarıyla okuma alışkanlığını yaşam tarzı haline getirme, gezelim-görelim-öğrenelim gibi birçok projeyi hayata geçirdik" dedi.

EĞİTİMDE YARATICI FİKİRLER GELİŞTİRİLMELİ

Gazi Üniver¬sitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziya Selçuk, hızla gelişen teknolojiye kapılmamak gerektiğine vurgu yaparak, teknolojinin insanları esir aldığına dikkatleri çekti.

Prof. Dr. Ziya Selçuk, değişimlerin olumlu yönde olmasını gerektiğinin altını çizdi ve 50 yıl önce okullarda öğretilen bilginin insan yaşamına yüzde 50 etki ederken, şuan ise bu oranın yüzde 2 olduğunu aktardı. “Biz dün gibi öğretiyorsak gençlerimizin geleceğinden çalıyoruz demektir” diyen Selçuk, şunları kaydetti: “Gelecekteki öğretim sisteminde, öğrenci merkezi eğitim olmayacak. Sanal öğrenme giderek artacak. Türkiye'deki çocukların geleceğe iyi hazırlanması ve yaratıcı fikirlerin geliştirilmesi çok önemli.”

OKUL YÖNETİCİSİ BİLGİLİ OLMALI

Gazı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Özdemir de, “Okul kültürü ve Liderlik’’ konulu sunumu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Servet Özdemir, “Eğer insanlara hiçbir zaman geçmişten kurtulma fırsatı vermezseniz yeni bir sayfa açma şansınız olmayacaktır. Ortak bir vizyon olmadığı zaman, birçok insan işlerinin başında ölecektir. İşyerinde işin anlamlı kılınması, paylaşılan vizyonla gerçekleşebilir. Okul kültürünün oluşturulması ve korunmasında en büyük sorumluluk okulun yöneticisine aittir. Okul yöneticisi bu görevini yerine getirebilmesi için öncelikle kültürü oluşturan faktörler konusunda yeterli bilgiye sahip olmalıdır. Daha sonra da bulunduğu okulu bu kültürel faktörler bakımından analiz ederek, doğru bir biçimde tanımlayabilmelidir. Bunlar olmadan okulun amaçlarına katkıda bulunacak bir örgüt kültürü geliştirmek olanaklı değildir” diye konuştu. Konferansın sonunda

Gençlik Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Şen, programa katkılarından dolayı Prof. Dr. Ziya Selçuk ve Prof. Dr. Servet Özdemir’e teşekkür ederek hediye takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.