Teknokent'ten akademisyenlere işbirliği çağrısı

Teknokent'ten akademisyenlere işbirliği çağrısı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi ile Konya Teknokent işbirliği toplantısında Teknokent ile öğretim üyeleri arasında kurulabilecek potansiyel işbirliği imkanları değerlendirildi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi ile Konya Teknokent işbirliği toplantısında Teknokent ile öğretim üyeleri arasında kurulabilecek potansiyel işbirliği imkanları değerlendirildi.
     SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, Başhekimlik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, Teknokent'in, Konya ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını belirtti.
     Teknokent'in imkanlarından fakülte bünyesindeki öğretim üyelerinin de faydalanmasını istediklerini ifade eden Göktaş, ''Konya Teknokent ile bu anlamda kurulacak her türlü işbirliğine hazırız'' dedi.
     Konya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Botsalı ise günümüzde kuruluşların inovasyon yeteneklerinin rekabet gücünü belirleyen en önemli unsur haline geldiğini bildirdi.
     İnovasyonun, yeni düşüncelerin ekonomiye dönüştürülmesi olduğunu vurgulayan Botsalı, yenilikler için eğitimli ve gerekli niteliklerle donatılmış insan kaynağının oluşturulması gerektiğini belirtti.
     Konya Teknokent'in, bünyesindeki firma sayısı, görevlendirilen öğretim üyesi sayısı, patent sayısı, akademisyen şirketi sayısı, teknogirişim şirketi sayısı yönünden Türkiye'deki en büyük ilk 5 Teknopark'tan birisi olduğunu aktaran Botsalı, şunları kaydetti:
     ''Merkezi İspanya'da olan Uluslar arası Bilim Parkları Birliği'nin Türkiye'deki 3. üyesiyiz. Selçuk Üniversitesi olarak SANTEZ (Sanayi Tezleri Programı) ve Teknogirişim projelerinde ilk 5 üniversite arasındayız. Firma sayımız 108'dir. Yürütülen Ar-Ge projesi sayımız 136, çalışan nitelikli Ar-Ge personeli sayımız 221, danışman ve yönetici olarak görev alan öğretim elemanı sayımız 76, çalışan öğrenci sayımız 15, staj yapan öğrenci sayımız 84, tamamlanan proje sayımız 96, TÜBİTAK-TEYDEB, TTGV, KOSGEB destekli proje sayımız 31, yabancı sermayeli firma sayımız ise bir adettir.''
     Konya Teknokent'in, biyoteknoloji alanında uluslararası işbirliklerine hazır olup, bu alanda yeni akademisyen girişimciler beklediğini açıklayan Botsalı, SÜ Selçuklu Tıp Fakültesinde görev yapan bütün akademisyenlerle işbirliğine açık olduklarını sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.