Tekirdağ Heyeti Samsun’dan Ayrıldı

Tekirdağ Heyeti Samsun’dan Ayrıldı

Tekirdağ TSO tarafından organize edilen ‘Samsun İş Gezisi’ kapsamında kente gelen heyet, üç günlük ziyaretlerinin ardından geri döndü. Heyet gezi ve inceleme sonrası hayran kaldıkları Samsun’dan mutlu ayrılırken, Tekirdağ Ticaret ve...

Tekirdağ TSO tarafından organize edilen ‘Samsun İş Gezisi’ kapsamında kente gelen heyet, üç günlük ziyaretlerinin ardından geri döndü.

Heyet gezi ve inceleme sonrası hayran kaldıkları Samsun’dan mutlu ayrılırken, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Cengiz Günay ise, Samsun TSO Başkanı Murzioğlu ile vedalaşırken, duygulu anlar yaşadı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaevli, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Ekşinat, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Terkirdağ TSO Meclis Başkanı Mustafa Özden, TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, Tekirdağ 1 Nolu Taşımacılar Birliği Kooperatif Başkanı Ali Rıza Eti, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in de aralarında bulunduğu 37 kişilik heyet, üç günlük gezilerinde Samsun’da çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

“ZİYARET VE İNCELEMELERDE BULUNDULAR”

TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır’ın üç gün boyunca eşlik ettiği heyet, Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu’nu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı, Samsun Ticaret Borsası’nı ve Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler’i ayrı ayrı ziyaret etti. Heyet, ziyaretler kapsamında Samsunport Limanı, Yeşilyurt Limanı ve Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Borsan Kablo Elektrik Aydınlatma ve Seral Pamuk Elyaf Sanayi fabrikalarını gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Heyete ayrıca, Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürü Hakan Tütüncüoğlu tarafından da bilgi verildi. Heyet, Samsun Fuar ve Kongre Merkezi ile Gıda Organize Sanayi’nde de incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

“SAMSUN’A VE MİSAFİRPERVERLİĞE HAYRAN KALDILAR”

Heyet, gezinin son günü ise Samsun’un tarihi ve turistik yerlerini görme fırsatı buldu. Bandırma Vapuru, Onur Anıtı, Amazon Adası, Amisos Tepesi, Kent Müzesi’ni gören Tekirdağ TSO heyeti, Samsun gezisini Samsunum-1 Gemisi ile yaptıkları geziyle tamamladı. Gezi sonrası açıklamalarda bulunan heyet, Samsun’a gelmekten ve misafirperverlikten dolayı mutlu olduklarını belirtti.

“İYİ Kİ SAMSUN’U SEÇMİŞİZ”

Murzioğlu’na misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Cengiz Günay, “Samsun ve Tekirdağ ortak yönleri çok olan iki şehir. Benzer taraflarımızın olması dolayısıyla iş gezisi için Samsun’u seçmiştik. İyi ki de Samsun’a geldik. Gördüklerimizle çok etkilendiğimiz Samsun, limanlarıyla, üretim çeşitliliğiyle, tarihi ve turistik yönleriylegerçekten potansiyeli çok yüksek bir şehir. Her şey beklentilerimizin üzerinde oldu. Umarım bundan sonraki süreçte ilişkilerimiz daha da ilerleyecek. Ben buna yürekten inanıyorum. Bizleri gezi boyunca hiç yalnız bırakmayan başta değerli ağabeyim, büyüğüm Salih Zeki Murzioğlu’na ve yönetimine, Samsun Ticaret Borsası Başkanımız Sinan Çakır’a heyetim adına çok teşekkür ediyorum. Samsun bizi sadece sanayisiyle, turizmiyle değil, kurumlar arası birliktelikleriyle, misafirperverliğiyle de çok etkiledi. Buradan çok güzel anılarla ve dostluklarla ayrılıyoruz. Ömrümüz boyunca bize gösterilen ilgiyi ve Samsun’u unutmayacağız. Ben iki şehrin ileride güzel ilişkilere ve projelere imza atacağına yürekten inanıyorum. Biz de Tekirdağlılar olarak Samsunluları kentimize bekliyoruz. Başımızın üzerlerinde yerleri var. Her zaman kapımız sizlere açık. Sizleri misafir etmekten büyük onur ve mutluluk duyarız.” dedi.

“ŞEHİRLERARASINDAKİ İTTİFAKLARI GÜÇLENDİRMEK ZORUNDAYIZ”

Salih Zeki Murzioğlu ise, Tekirdağ heyetini Samsun’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını kaydederek, “Son dönemde geliştirilen ve uygulanan projeler ile Samsun, Karadeniz’in parlayan yıldızı haline geldi. 2023 hedefimize ulaşmak için şehirlerarasındaki ittifakları daha da güçlendirmek ve fırsatları birbirimize göstererek, değerlendirmek zorundayız. Gelişen dünyada önce birbirimizle entegre olmalıyız diye düşünüyorum. İkili ilişkiler ayrıca, ortaklık kültürünün gelişmesine de katkı koyacaktır. Dolayısıyla amaçlarımız aynı. İki şehrin ortak yönleri oldukça fazla. Yapılan bu ziyaretin en güzel şeyleri beraberinde getireceğine inanıyorum. Umarım iki şehir arasındaki ilişki daha da gelişir ve örnek projeler ortaya çıkar. Bu konuda oda olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.” diyerek duygularını dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.