Tek adamlık ülkeye zarar verdi

Tek adamlık ülkeye zarar verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Türkiyeyi tek adam diktası içinde yönetmek isteğini ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, bu durum ise 9 yıl boyunca ülkeye zarar verdiğini aktardı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi tek adam diktası içinde yönetmek isteğini ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, bu durum ise 9 yıl boyunca ülkeye zarar verdiğini aktardı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, gazetemizi ziyaret ederek, MHP’nin seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan ile görüşen Faruk Bal, MHP’nin ortaya koyduğu 2023 yükselen Türkiye isimli seçim beyannamesini millete anlatmak için tüm Türkiye’yi karış karış gezdiklerini belirterek, milletin röntgenini çektiklerini kaydetti. Röntgen sonucunda halkın hiç iyi durumda olmadığını gördüklerini anlatan Bal, tarım kesiminin çöktüğünü, orta, büyük ve küçük ölçekli sanayinin üretemez duruma geldiğini dile getirdi. AKP’nin 9 yıldır iktidarda olmasına rağmen milletin sorunlarını çözebilecek olmasına rağmen çözmek istemediğini dile getiren Bal, bunun iki nedenin olduğunu aktardı. Bunlardan birincisi AKP’nin Milli Görüş gömleğini çıkararak ne olduğu belirsiz bir gömlek giymesi olduğunu ifade eden Bal, şunları kaydetti: “Küresel güçlerin gömleğini giyerek onların isteklerini uygulamışlardır. Onların isteği doğrultusunda eğitimi bitirmişlerdir. Çiftçi ve sanayi kesimini bitirerek, Türkiye’nin büyümesinin önüne geçilmiştir. Kardeş kavgası yaratılmaya çalışılmıştır. Esnaf, tüccar zor durumda bırakılmıştır” dedi. İkinci nedenin ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi tek adam diktası içinde yönetmek isteğinin olması olduğunu aktaran Faruk, “Parti içinde dahi çoğunluğa katılmamaktadır. Katılımcı bir anlayıştan uzaktır. Bu nedenle alınan kararlar hep milletin aleyhinde olmuştur. Bu bakış açısı listelere de yansımıştır. Milli ve manevi değerlere bağlı olan kimseler liste dışı bırakılarak, Erdoğan’a biat kültürüyle bağlı algı içinde olan kişiler listeye alınmıştır. Bu AKP’nin iç meselesidir. Fakat seçmenin vereceği oy itibariyle herkesi ilgilendirmektedir. Erdoğan, egosunu yenememektedir. Fakat egosunun esiri olarak aslında bir bakıma kendi kendine işkence yapmaktadır” dedi. Bal, hazırladıkları seçim beyannamesinin üreten, markalaşan, teknoloji yaratan, milli üretim ekonomisi ve bu ekonomi içinde istihdam yaratmak olduğu kadar marka ve teknolojiyi de gerçekleştirmeyi hedeflediğini de dile getirdi. MHP’nin seçim beyannamesinin bilimsel olarak, veriler ve ilkeler ışığında hem üretim alanında hem de sektörün markalaşmasını hedef olarak ortaya koyduğunu anlatan bal, bunun yanında yoksulluğa karşı da hilal kart ve diğer sosyal düzenlemeler ile devletin şefkat elini fakir, fukaraya ulaştıracaklarını dile getirdi.

HASAN AYHAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.