Tehlikeli geçiş!

Tehlikeli geçiş!

Bazı vatandaşlar karşıdan karşıya geçerken üst geçitleri kullanmak yerine çitlerin üzerinden atlıyor. Biraz fazla yürümemek için canını hiçe sayan vatandaşlar, hem ölüme davetiye çıkarıyor hem de kötü örnek oluyor

Üst geçidin altından ve üstünden yolun karşısına geçen vatandaşlar tehlikeye davetiye çıkarıyor. Şehrin farklı noktalarına çok sayıda üst geçit yapıldı. Geçitleri her gün yüzlerce kişi kullanıyor. Ancak bazıları üst geçitleri kullanmaktan kaçınıyor. Üst geçit yerine çitlerin üzerinden atlayarak karşıdan karşıya geçenler trafik güvenliğini hiçe sayıyor. Birçok kişi yakınında bulunan üst geçidi kullanmak yerine demirlerin üzerinden atlıyor. Bazı sürücüler, karşıdan karşıya geçenlere korna ile tepki gösteriyor.

TEHLİKE SAÇIYORLAR

Yeni İstanbul Caddesi üzerinde birçok trafik kazası meydana geliyor. Birçok yaya yolda karşıdan karşıya geçerken can verdi. Aynı noktada kaza olmasına rağmen vatandaşların üst geçidi kullanmayarak yoldan karşıdan karşıya geçmeleri ve trafik kurallarına olan duyarsızlıkları, insanı hayrete düşürüyor. Yanı başlarında bulunan üst geçidi kullanmayan vatandaşlar, kendi canlarını tehlikeye attıkları gibi seyir halindeki sürücülere de zor anlar yaşatıyorlar. Üst geçide çıkmaya üşenen vatandaşlar, yanlarında getirdikleri çocukları bile karşıdan karşıya geçirerek, tehlike saçıyorlar.

KÖTÜ ÖRNEK OLUYORLAR

Trafikte bilinçsiz sürücüler ve yayalar olduğu kadar, kurallara uyan sürücü ve yayalar da bulunuyor.  Bazı duyarlı vatandaşlar, üst geçit kullanmayı ihmal etmediklerini belirterek, “Bu üst geçitler insanlar kullansın diye yapıldı. Ancak bazı kişilerin üst geçidi kullanmayarak karayolunda karşıdan karşıya geçmelerine anlam veremiyoruz. İnsan canı bu kadar ucuz olamaz. Kendini düşünmeyen yaya karşısındaki sürücüleri ve arkasında bırakacakları gözü yaşlı ailelerini düşünsün. İnsanların hayatını karartmaya kimsenin hakkı yok. Üst geçit kullanmadan cadde üzerinden karşıdan karşıya geçmeye çalışan bazı vatandaşlar, trafik kazalarına davetiye çıkardığı gibi trafik akışını da zaman zaman engelliyor.  Büyükler, çocuklara kötü örnek oluyor. Umarız vatandaşlarımız bir gün üst geçitleri kullanmasını öğrenir” şeklinde görüşlerini bildirdi.

HERKES KURALLARA UYSUN

Kurallara uygun hareket edilmesi gerektiğini dile getiren bazı duyarlı vatandaşlar ise, şu ifadeleri kullandı: “Kurallara uyanları iş bilmez, beceriksiz vasıfları ile adlandırıyoruz. Vasıflandırma hastalığından önce kendimizi kurtarmamız lazım. Sonra da özellikle çocuklarımıza kurallara uymayı öğretmeliyiz. Kurallara uymalı ve bu konuda herkesi üzerine düşeni yapmaya davet etmeliyiz.”

 merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.