Tedaviye oyun desteği

Tedaviye oyun desteği

Beyhekim Devlet Hastanesine McDonalds Çocuk Vakfı tarafından Oyun ve Aile Odası yaptırıldı.

Hastanede tedavi gören çocukların tedavi dışında vakitlerini hoş bir şekilde geçirmelerini sağlamak için yapılan oyun odasının açılışı Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökhan Darılmaz,  McDonald’s Çocuk Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Pınar ve hastane çalışanları ile vakıf yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Açılış töreninde konuşan Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökhan Darılmaz, “Birbuçuk yıl önce bu hastanenin bölümleri açılmaya başlayınca ben pediatri servisinde tedavi görecek oyun çağı çocuklarının nasıl idare edileceğini düşünüyordum. Bu konuyu bir hemşire arkadaşımız da düşünüyormuş ve McDonald’s’ın bu tür hizmetler verdiğini öğrenmiş. Daha sonra McDonald’s’tan Çocuk Vakfı’ndan çocuk oyun odası yapılması talebinde bulunulmuş, uygun görülmüş. Buranın açılışı özellikle burada tedavi gören oyun çağı çocuklarının tedavi basamaklarında moral ve motivasyon desteği sağlayarak, bu süreçte tedavinin belki de daha iyi ve daha hızlı olmasını sağlayacak. Moral düzeyi yüksek olan çocuklar tedavilere daha çabuk cevap vermiş olacak. Bu açıdan yapılan hizmetin hastanemiz ve Konya için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Türkiye’nin birçok ilindeki hastanelerde hasta çocuklar ve ailelerini, yaşadıkları zorlu süreçte daha mutlu kılacak projeler hayata geçirmeye çalıştıklarını söyleyen McDonald’s Çocuk Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Pınar da, “İç Anadolu Bölgesi’nin önemli ticaret ve kültür merkezlerinden olan Konya’ya Beyhekim Devlet Hastanesi içindeki Çocuk Oyun ve Aile Odası’nın tefrişi ile katkıda bulunmuş olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bugün açtığımız Çocuk Oyun ve Aile Odası’nın hastanemize hayırlı olmasını, buradan faydalanacak çocuklara şifalar getirmesini diliyoruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Çocuk Oyun ve Aile Odası’nın açılışı gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.