Tebriz'den S.Ü.ye işbirliği

Tebriz'den S.Ü.ye işbirliği

TEBRİZ ÜNİVERSİTESİNDEN SELÇUK ÜNİVERSİTESİNE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

KONYA (İHA) - İran Tebriz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Nevid ve beraberindeki heyet, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük’ü ziyaret ederek, iki üniversite arasında öğretim üyesi ve öğrenci değişimine ilişkin işbirliği anlaşması imzalamak istediklerini söyledi.
Prof. Dr. Hüseyin Nevid ve beraberindeki heyet ilk olarak SÜ Alaeddin Keykubat Kampüsü’nü gezerek bilgi aldı. Daha sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük’ü makamında ziyaret eden Hüseyin Nevid, SÜ ile ilişkilerini geliştirerek, karşılıklı akademisyen ve öğrenci değişim programlarını hayata geçirmek istediklerini belirterek, “İran ve Türk kültürünün birbirine yakınlığı ve özellikle Şems-i Tebrizi ve Mevlana ile de pekişen dostluk dolayısıyla bizler Türkiye’ye hiçbir zaman kendimizi yabancı hissetmedik. Ülkemizin insanları Türkleri çok seviyor ve eğitim konusunda özellikle Selçuk Üniversitesi’ni çok beğeniyorlar. Bu nedenle SÜ bizim için önemli. Fars, Arap ve Türk Dili- Edebiyatı başta olmak üzere üniversitenin diğer bölümleriyle de ortak bir işbirliği ile iki üniversite arasında lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve akademisyen değişimiyle ilgili bir program geliştirmek istiyoruz. Kültürel bağlılığı eğitimle de pekiştirmek için bugün buradayız” dedi.
Heyetin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Prof. Dr. Dinçer Bedük ise, “İran’ın önemli üniversitelerinden biri olan Tebriz Üniversitesi’ni kendi üniversitemizde ağırlamaktan çok memnun olduk. Bu ziyaret iki üniversite arasındaki işbirliği, gelişim ve değişim açısından çok önemli bir basamaktır. Tebriz Üniversitesi gibi büyük bir üniversitenin öğretim üyeleriyle bizim öğretim üyelerimizin hazırladığı ortak projelerle ilgili her türlü işbirliğine hazırız. Ortak işbirliği çalışmaları hazırlandığı takdirde resmi yazışmalar ve protokoller konusunda üzerimize düşeni yaparız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.