TBMM'nin yeni yıldaki ilk gündemi belli oldu

TBMM'nin yeni yıldaki ilk gündemi belli oldu

TBMM'nin, 13 günlük aranın ardından görüşmelere başlayacak. TBMM'nin yeni yıldaki ilk işi stokçuluk yapanlara karşı, caydırıcılığın artırılmasını da içeren kanun teklifini yasalaştırmak olacak.

TBMM, 13 günlük aranın ardından yasama mesaisine önemli konuları ele alacağı yoğun gündemle yeniden başlayacak. Meclis'in yeni yıldaki ilk işi stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılmasını da içeren kanun teklifini yasalaştırmak olacak.

TEDARİKÇİDEN MARKETLERE KADAR CEZA GELECEK

TBMM'de Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde yapılacak düzenlemeyle üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara, 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezası verilecek.

LPG'DE 'DEPOLAMA' TANIMI KAPSAMI GENİŞLİYOR

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'da yer alan "depolama" tanımının kapsamı genişletilecek. Tanımdaki "LPG dağıtıcıları" ibaresi; "piyasa faaliyetinde bulunanlar" şeklinde değiştirilecek. Böylece diğer lisans sahipleri de kapsama dahil edilecek. Rafinerilerin, rafineri sahası dışında LPG depolama ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla "depolama" tanımına rafinericiler de eklenecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.