Tbmm'de Yeni Yasama Yılı 1 Ekim'de Başlıyor

Tbmm'de Yeni Yasama Yılı 1 Ekim'de Başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), yeni yasama yılı 1 Ekim 2014 Çarşamba günü başlayacak. Meclis Genel Kurulu'nda önce Irak ve Suriye tezkereleri görüşülecek. Meclis, yeni yasama yılına hazır. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yarın 24....

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), yeni yasama yılı 1 Ekim 2014 Çarşamba günü başlayacak. Meclis Genel Kurulu'nda önce Irak ve Suriye tezkereleri görüşülecek.

Meclis, yeni yasama yılına hazır. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yarın 24. dönem 4. yasama yılı faaliyetlerini değerlendirme toplantısı düzenleyecek. Meclis Genel Kurulu ise 1 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 15.00'te toplanacak. Önce Atatürk anıtında saat 14.00'te tören düzenlenecek. Daha sonra Meclis Genel Kurulu'nda birleşimi yönecek olan Meclis Başkanı Çiçek, bir konuşma yapacak. Ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel kurula hitap edecek. İlk kez cumhurbaşkanı olarak yasama yılı açış konuşması yapacak olan Erdoğan'ın, iç ve dış gelişmeleri değerlendirmesi bekleniyor. Meclis Başkanı Çiçek, saat 19.00'da yeni yasama yılı sebebiyle Meclis'te resepsiyon verecek.

CHP Grubu ise çarşamba günü saat 10.30'da basına kapalı toplanacak. Milletvekilleri bu toplantıda, Yalova Milletvekili Muharrem İnce'den boşalan grup başkanvekilliği ile 3 grup yönetim kurulu üyeliği ve 1 grup denetçi üye seçimi yapacak.

IRAK VE SURİYE TEZKERELERİ GÖRÜŞÜLECEK

Meclis Genel Kurulu, 2 Ekim Perşembe günü yeniden toplanacak ve Irak ile Suriye tezkereleri görüşülecek. Tezkerelerin görüşüleceği birleşimin kapalı ya da açık olup olmadığına AK Parti önceden karar verecek. Tezkere görüşmelerinin ardından ise Meclis, Kurban Bayramı için tatile girecek. TBMM Genel Kurulu, 14 Ekim 2014 Salı günü çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek.

Bayram tatili sonrası "Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" ile "Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" ele alınacak.

Meclis'in bir diğer önemli gündem maddesi ise Maliye Bakanlığı'nın sunacağı 2015 yılı bütçesi olacak. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak olan bütçenin, anayasal olarak 17 Ekim'de sunulması gerekiyor, Meclis Genel Kurulu'ndan da aralık ayı sonuna kadar çıkmış olması lazım.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.