TBB "Bankacılık Sektöründe Sürdürülebilirlik: Sektör Görünüm Raporu"nu hazırladı

TBB "Bankacılık Sektöründe Sürdürülebilirlik: Sektör Görünüm Raporu"nu hazırladı

Türkiye Bankalar Birliği tarafından Türkiye'de finans ve bankacılık sektörünün izlediği gelişmeleri ve gelecek dönem hedeflerini ortaya koymak amacıyla "Bankacılık Sektöründe Sürdürülebilirlik: Sektör Görünüm Raporu" hazırlandı.

TBB'den yapılan açıklamaya göre, finans ve bankacılık sektörü, sürdürülebilir kalkınma odaklı yatırımların gerçekleştirilmesi, farklı sek­törlerin yeşil dönüşüm süreçlerinin teşvik edilmesi, iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik uygulamaların benimsenmesi ve teknolojik gelişmelerin hayat bulması için öncü ve sürükleyici bir rol oynuyor.

TBB, dünyada takip edilen sürdürülebilirlik temalarına paralel olarak, Türkiye'de finans ve bankacılık sektörünün izlediği gelişmeleri, gelecek dönem hedeflerini ve iyi uygulama örneklerini ortaya koymak amacıyla "Bankacılık Sektöründe Sürdürülebilirlik: Sektör Görünüm Raporu"nu hazırladı.

Sektörün sürdürülebilirlik konusundaki yaklaşımını içeren rapor ile TBB, bankaların faaliyetleri için yön belirlemesini, iklim değişikliğinden kaynaklanan risklerin ve fırsatların daha etkin yönetilmesini, düşük karbon ekonomisine geçişin desteklenmesini ve sürdürülebilir bir gelecek için sektöre bilgi sunmayı hedefliyor.

Rapora göre, finans ve bankacılık sektörü, sürdürülebilir bir dünyanın gelişmesi için kritik öneme sahip. Sürdürülebilir kalkınma odaklı yatırımların gerçekleştirilmesi, farklı sektörlerin yeşil dönüşüm süreçlerinin teşvik edilmesi, iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik uygulamaların benimsenmesi ve teknolojik gelişmelerin hayat bulması için finans kurumları sürükleyici bir rol oynuyor.

Üstlendikleri bilinçlendirici ve yönlendirici rol ile müşterilerini, toplumu ve tüm paydaşlarını bu konuda farkındalık sahibi olmaya yönelten finans kurumları, sundukları ürün ve hizmetlerle de tüm kesimlerin sürdürülebilirlik konusunda adım atmasını teşvik ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.