TAYRAŞ, rafinerisinde "sıfır atık" politikasını uyguluyor

TAYRAŞ, rafinerisinde "sıfır atık" politikasını uyguluyor

TAYRAŞ Baz Yağ Rafineri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Afşin, rafinerilerinin "Sıfır Atık" vizyonuyla tasarlanarak kurulmuş ve prosesi buna uygun dizayn edilmiş bir teknolojiye sahip olduğunu belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen ÇEVREFEST'e “Platin Sponsor” olarak katılım sağlayan TAYRAŞ, çevreye verdiği önemle dikkat çekiyor.

"Hepimizin Bir Dünyası Var" temasıyla 9 Haziran'a kadar sürecek organizasyonda AA muhabirinin sorularını yanıtlayan TAYRAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanı Afşin, şirket olarak çevre temalı etkinliklere büyük önem verdiklerini, Sıfır Atık ilkesiyle ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Hissedarlarla yurt dışında ikamet ettikleri sıralarda, çevre nezdinde Avrupa Birliği müktesebatında doğan bazı projeleri araştırdıklarını ve Türkiye'de kullanım ömrünü tamamlamış madeni yağların nitelikli ayrımlaştırılmadığını gördüklerini kaydeden Afşin, 2011 yılında bu alanda şirketlerini kurarak altyapı çalışmalarıyla bugünkü günlere geldiklerini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.