Tavsiye kararına karşı binlerce imza

Tavsiye kararına karşı binlerce imza

Konya Sivil Topluluklar Platformu, Selçuk Üniversitesinin Meram Tıp, Eğitim ve İlahiyat Fakültesinin Konya Üniversitesine bağlanmak istenmesine karşı bildiri yayımlayarak kampanya başlattı

Konya Sivil Topluluklar Platformu, Selçuk Üniversitesi’nin Meram Tıp, Eğitim ve İlahiyat Fakültesi’nin Konya Üniversitesi’ne bağlanmak istenmesine karşı bildiri yayımlayarak kampanya başlattı.

 

 

İnternette adresi ve sosyal paylaşım sitelerinden deklare edilen bildiri, öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin onayına açıldı. Bildiriye kısa sürede 2 bine yakın kişi destek verdi.

 

Bildiride şu görüşlere yer verildi: “Sayın Hocam; 30 Kasım 2011 günü, 21 üyenin 18 inin katıldığı YÖK Genel Kurulunda, 8 e karşı 10 oyla kabul edilen "Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi'nin Konya Üniversitesi'ne bağlanması" tavsiye kararının Selçuk Üniversitesi, Konyamız ve Ülkemiz için talihsiz bir karar olduğu, objektif-bilimsel kıstaslarla alınmış bir karar olmadığı kanaatindeyiz. Bu karara katılmıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız, Hükümetimiz, iktidar ve muhalefeti ile Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, özellikle de Konya Milletvekillerimizin bu karara katılmayacaklarına, siyasi irade eliyle böyle bir olumsuzluğun yaşanmasına izin vermeyeceklerine inanıyoruz. Kamuoyunun bu konudaki hassasiyetleri ortaya koymak için internet üzerinden bir platform oluşturulmuştur. Eğer bu karara karşı tepkinizi ortaya koymak istiyorsanız adresindeki bildiriyi onaylayabilirsiniz. Sosyal medya (facebook ve twitter) üzerinden de görüşleriniz paylaşabilirsiniz.

Bu konudaki hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.

Konya Sivil Topluluklar Platformu”

 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.