Taşkın Alarmı Veren Meriç’te Su Seviyesi Düşmeye Başladı

Taşkın Alarmı Veren Meriç’te Su Seviyesi Düşmeye Başladı

Bölgedeki yağışlar ve Bulgaristan’ın baraj kapaklarını açması sonucu taşkın alarmı veren Meriç Nehri’nde su seviyesi düşmeye başladı.Trakya Bölgesi ve Bulgaristan’da son bir hafta içerisinde aşırı yağmur aldı. Yoğun yağışla...

Bölgedeki yağışlar ve Bulgaristan’ın baraj kapaklarını açması sonucu taşkın alarmı veren Meriç Nehri’nde su seviyesi düşmeye başladı.

Trakya Bölgesi ve Bulgaristan’da son bir hafta içerisinde aşırı yağmur aldı.

Yoğun yağışla birlikte nehirlerdeki su seviyesini yükseltmeye başladı. Sulama amaçlı kullanılması ve yaz dönemindeki kuraklığa bağlı olarak kum adacıklarının oluştuğu Meriç Nehri son yağışlarla birlikte coştu. Bunun sonucunda Bulgaristan, Türkiye tarafına bilgi verdikten sonra barajlardaki suyu bırakmaya başladı. Svilengrad kentindeki ölçüm istasyonunda su seviyesinin bin 217 metreküp/saniye yükseldi. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için Edirne Valiliği ve Belediyesi gerekli önlemleri aldı. Nehir kenarında bulunan işletme sahipleri, Karaağaç Mahallesi ve Bosnaköy’de yaşayan vatandaşlar muhtarlar aracılığıyla uyarıldı. Ancak korkulan olmadı. Gece yarısına kadar yükselişini sürdüren nehir suyu sabah saatlerine doğru düşmeye başladı. Edirne merkeze yakın Kirişhane mevkiindeki ölçüm istasyonunda 680 metreküp civarında ölçülen su seviyesi saat 12:00’de itibariyle 639 metreküp/saniyeye düştü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.