Taşeronlaşma Karşıtı Eylemciler, Bakanlığa Siyah Çelenk Bıraktı

Taşeronlaşma Karşıtı Eylemciler, Bakanlığa Siyah Çelenk Bıraktı

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde protesto eden Büro Emekçileri Sendikası, taşeronlaşma yasasının geri çekilmesini istedi. Grup, bakanlık önüne siyah çelenk bıraktı....

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde protesto eden Büro Emekçileri Sendikası, taşeronlaşma yasasının geri çekilmesini istedi. Grup, bakanlık önüne siyah çelenk bıraktı.

Bakanlık önünde toplanan grup, ‘Sorumlular istifa etsin’, ‘Soma’da yaşanan iş kazası değil, katliamdır’ pankartları açtı, ‘Taşeron çalıştırma yasaklansın’ sloganları attı. Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Fikret Aslan, Soma’da Türkiye tarihinin en büyük işçi katliamının yaşandığını söyledi.

Aslan, “Katliamın ilk gününden itibaren AKP hükümeti tarafından, yaşanılan katliamı örtme ve önemsizleştirmeye dönük politikalar aktif bir şekilde ortaya konulmuştur. AKP hükümeti bununla da yetinmeyerek, Soma’da yaşanan hukuksuzluklara kılıf olacak bir yasal düzenlemeyi alelacele TBMM’ye sevk etmiştir.” dedi.

Yasanın, kadro umuduyla yıllardır bekleyen, yargı kararları ile kadroya geçirilmesi gerektiğine karar verilen işçilerin durumunda hiçbir somut iyileştirme yapılmadığını aktardı. Taşeronda çalışan işçilerin yıllarca boş vaatle kandırıldığını belirten Aslan, yasanın geri çekilmesini ve meslek örgütlerinin görüşleri doğrultusunda yeni bir çalışma yapılmasını istedi. Açıklamanın ardından bakanlık önüne siyah çelenk bırakan grup, kısa bir süre oturma eylemi yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.