Taşdoğan: Türkiye'yi Terör Örgütlerinin Dinlenme Kampına Çevirdiler

Taşdoğan: Türkiye'yi Terör Örgütlerinin Dinlenme Kampına Çevirdiler

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun daha önce 'sıfır sorun' deyip şuanda Türkiye'yi soruna boğduğunu söyleyen MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, IŞİD, PKK ve PYD teröristlerinin ülkede cirit attığını savundu. Türkiye'nin artık casusculuk...

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun daha önce 'sıfır sorun' deyip şuanda Türkiye'yi soruna boğduğunu söyleyen MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, IŞİD, PKK ve PYD teröristlerinin ülkede cirit attığını savundu. Türkiye'nin artık casusculuk oynamayı bırakması gerektiğine dikkat çeken Taşdoğan, yetkililerin ülkeyi terör örgütlerinin dinlenme kampına çevirdiğini kaydetti.

Bölgede yaşanan sıcak hareketlilik ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Kobani'de yaşanan büyük göç dalgası ile uyarılarda bulundu. Bu hareketliliğe ülkenin hazır olmadığını vurgulayan Taşdoğan, “Bu gelen insanlar IŞİD midir? PYD midir? PKK mıdır? İstihbarat gücü müdür? Ne olduğu belirsiz. Bu ülkenin geleceği için hiç uygun bir vaziyet değildir. Gaziantep'te geçtiğimiz gün tren rayında el bombaları ve mermiler bulundu. Bu birilerine mesaj mıdır? Bu mesajları kim aldı? Nasıl bir casusculuk oynuyorlar?” dedi.

"AFAD, TÜRKMENLERE YAPILAN YARDIMLARA ENGEL OLMAYA ÇALIŞTI"

Türkmenlere karşı daha önce sınırların açılmadığına, bugün ise sınırdan kimin geçtiğinin belli olmadığına dikkat çeken Taşdoğan, Başbakan Davutoğlu'nun daha önceki sıfır sorun deyip şuanda Türkiye'yi sırf soruna boğduğunu söyledi. Taşdoğan, “Mevzu Türk olunca ırkçılık oluyor, soykırım göz önüne alınmıyor. Başka soydan insan olunca hemen kapılar açılıyor, Türkmenler ise hiçbir yardım alamadılar. Çöllerde yaşadılar, çöllere çadır kurdular. AFAD giden yardımların geçişine yardımcı olmadı. Hatta engel olmaya çalıştılar. Böyle bir ayrım yapılmamalıdır.” diye konuştu.

"DEVLET ARTIK CASUSCULUK OYNAMAYI BIRAKMALIDIR"

Yaşanan yeni göç dalgasında en çok etkilenecek ilin Gaziantep olacağını ifade eden Taşdoğan, Suriye'den göç edip gelen misafirlerin 4'te 1'inin Gaziantep'te yaşadığının bilgisini verdi. Artık ekonomik sıkıntıların baş gösterdiğini vurgulayan Taşdoğan, şunları kaydetti: “Yeni göç dalgası ile gelecek insanlar da Gaziantep'te yaşayacaklar. Sorunlarımız giderek artacak. Sosyal dokumuz bozulacak. Bu sorunlar devam ettiği sürece sanayimiz yara alacak, ithalatımız ve ihracatımız ara alacak dolayısıyla ülkenin ekonomisi bu işten zarar görmeye başlayacak. Çok ciddi oyunlardır, casusculuk oynamayı bırakmalıdırlar, derhal bu işin sonucuna gitmelidirler.”

"TERÖRİSTLE PAZARLIK YAPMAYA ALIŞTILAR"

Devletin artık terörist gruplarla pazarlık yapmaya alıştığını belirten Taşdoğan, “Sayın Cumhurbaşkanı biz bu işi görüştük, çözdük diyor. Diplomatik olarak bir görüşme yaptıkların söylüyorlar. Terör örgütüyle diplomatik görüşmenin anlamı nedir? Bunlar terörle pazarlık yapmaya alıştılar. Dün PKK’yla görüşme yapıyorlardı bugün IŞİD ile yapıyorlar. Bunların her ikisi de ülkemiz için zararlı tehlikeli oyunlardır. 62. var olup olamadığı şüpheli hükümet derhal gözden geçirmeli, kendisiyle ciddi kaygılar taşıdığımız Başbakan Davutoğlu yanlış yapıyor.” şeklinde konuştu.

"IŞİD BÖLGEDEN İNSAN TOPLUYOR"

IŞİD özellikle Güneydoğu bölgesinden insan topladığını söyleyen Taşdoğan, “Bunların acı olanı kendi istihbarat teşkilatımızın IŞİD'in faaliyetlerini bilmesi ve buna engel olmamasıdır. Hastanede tedavileri yapılıyor. Bu insanlar parkta top oynarken yaralanan insanlar değil. Türkiye'yi terör örgütlerinin dinlenme kampına çevirdiler.” açıklamalarına yer vererek, gerekli adımların atılması gerektiğine dikkat çekti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.