Taş Ocağı Alanında Çıkan Kavga, Köylüleri Ayağa Kaldırdı

Taş Ocağı Alanında Çıkan Kavga, Köylüleri Ayağa Kaldırdı

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Büyüklü mevkine yapılması planlanan taş ocağına karşı çıkan köy sakinleri ile şirket çalışanları arasında yaşanan kavga, Büyüklü sakinlerini ayağa kaldırdı. Samsun'un Tekkeköy ilçesi Büyüklü mevkine...

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Büyüklü mevkine yapılması planlanan taş ocağına karşı çıkan köy sakinleri ile şirket çalışanları arasında yaşanan kavga, Büyüklü sakinlerini ayağa kaldırdı.

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Büyüklü mevkine yapılması planlanan taş ocağına karşı çıkan köy sakinleri ile şirket çalışanları arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada Hakan Gül, Songül Gül, Uğur Tobak yaralanarak Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çıkan kavga Büyüklü sakinlerini ayağa kaldırdı. Daha önce söz konusu yere yapılmasına karar verilen taş ocağı projesini açtıkları dava ile iptal ettiren ve ikinci taş ocağı projesi karşısında nöbet tutmaya başlayan köy sakinleri, ikinci taş ocağı alanında eylem yaptı. Büyüklü Mahallesi Muhtarı İbrahim Öztürk yaptığı açıklamada, "Biz yetkililere durumu bildirdik. İlla ki önlem alınması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor? 90 yaşında kadın beyin kanaması geçirdi hala eylemlere geliyor. Biz devletimize güveniyoruz. Ben sayın valimizden ve milletvekillerimizden buranın iptali için ne yapılması gerekiyorsa yapılmasını talep ediyoruz Allah aşkına." dedi.

Büyüklü sakini Turgay Damat, "Buradaki mazlum halk vadide binlerce ağacı korumaya çalışıyor. Buradaki amacımız binlerce ağamıza sahip çıkmaktır. Halkımız sessiz içten içe yanar şekilde doğa katliamına şahit oluyor. Arkadaşlarımızı doğamıza sahip çıkmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Eylemci grup açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.