Tarsus '13. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları' Başladı

Tarsus '13. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları' Başladı
Uluslararası 13. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları’nın ilk gününde yörenin şairleri ve aşıkları sahne alırken, sazlarıyla, şiirleriyle konukları coşturdu. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 13 yıl önce Mersin Büyükşehir Belediye...

Uluslararası 13. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları’nın ilk gününde yörenin şairleri ve aşıkları sahne alırken, sazlarıyla, şiirleriyle konukları coşturdu. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 13 yıl önce Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından başlatılan Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'nı devam ettirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ve birinci günü Karacaoğlan Şelale Parkı’nda gerçekleşen etkinliğe Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, İlçe Emniyet Müdürü Haydar Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Bulut, oda ve dernek başkanları, belediye meclisi üyeleri ve Türk dünyasından birçok konuğun yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Karacaoğlan'ın Türk ozanı olarak herkes tarafından, her bölgede çok sevilen bir gönül adamı olduğunu söyledi. Karacaoğlan'ın, bu bölgede uzun yıllar yaşamış bazı yöreler, köyler üzerine türküler söylediğini ifade eden Can, "Bu bölge halkına sevgi yumağı olmuştur. Yurt içindeki ünü yurt dışına da taşan Karacaoğlan, Türk dünyasının ortak payı olmuştur. İşte bugün burada onun anısına düzenlediğimiz 13’üncü Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları Etkinliği'nde hepimiz aynı amaçla bulunmaktayız. Karacaoğlan bir halk aşığı, halkın ağzıyla konuşan ama şiirlerini dilden dile nakış nakış işleyen ve bugünlere ulaştıran bir halk ozanı. Karacaoğlan’ın hemşehrisi olmaktan ve Karacaoğlan’la bütünleşmekten Tarsuslular olarak gurur duyuyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi olarak böyle yüce bir değere sahip çıkmaktan ve onu geçmişten alıp geleceğe aktarmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ulu Önder Atatürk’ün söylediği gibi “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” Biz de atamızın sözüyle hareket edip, kültürel faaliyetlerle kentimizde yaşayan tüm insanları kucaklayıp bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Geçmişi 10 bin yılı bulan medeniyetlerin başkenti Tarsus’ta siz değerli konukları ağırlamaktan son derece mutluyuz. 4 gün sürecek olan etkinliğimizin birinci gününü kentimizde, diğer üç gününü Mersin’de gerçekleştireceğiz.” dedi.

Karacaoğlan’ın adeta bir çimento, bir tutkal olduğunu dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise “İnsanları bir araya getiren, millet olma bilincini onlara yaşatan, gönülden dökülen nağmelerle insanları birleştiren, bütünleştiren ve Türkçemizin bayraktarlığını yapan çok önemli bir ozanımız, çok önemli bir şairimizdir.” şeklinde konuştu.

İlk olarak Aşık Sefai’nin yer aldığı programda, yörenin şairlerinden Abidin Güneyli, Ali Ambarcı, Berdan Karagöz, Cabbar Türkyılmaz, Fatih Hicret, Kader Kutlu, Mehmet Ali Elçin, Mehmet Örsel, Mehmet Doğan, Mine Bahçeli, Murat Arıcı, Mustafa İnceoğlu, Mustafa Keşli, Nihat Mustul, Oğuz Oğuz, Sebahaddin Özkan ve Şafak Nur Yalçın, yörenin aşıklarından da Abdullah Gizlice, Adnan Özcandan, Ahmet Erişik, Bayram Sandal, Eyüp Tudil, Gül Ahmet Yiğit, Mustafa Çıplak, Necmettin Eser, Postacı İbrahim ve Yunus Tömen sahne aldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.