Tariş, İzmir Yeni Kent Merkezi’nde Toki İle İş Merkezi Ve Otel Yapacak

Tariş, İzmir Yeni Kent Merkezi’nde Toki İle İş Merkezi Ve Otel Yapacak

Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği, TOKİ ile İzmir’in Manhattan’ı olarak tabir edilen Yeni Kent Merkezi’nde iş merkezi, otel, alışveriş merkezi ve rezidans inşa edecek.

Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği, TOKİ ile İzmir’in Manhattan’ı olarak tabir edilen Yeni Kent Merkezi’nde iş merkezi, otel, alışveriş merkezi ve rezidans inşa edecek. Tariş ile TOKİ iştiraki Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetim ve Ticaret A.Ş. (EPP) arasında Kahramanlar’daki Yeni Kent Merkezi’nde yer alan 83 bin 560 metrekarelik Pamukyağı Kombinası arazisinin satışı konusunda bir süredir devam eden görüşmeler tamamlandı ve tapu devri yapıldı. Projenin hayata geçmesi ile Pamuk Birliği, en az 250 milyon TL gelir elde edecek. Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Faruk Yaman, proje ile birliğin küllerinden yeniden doğarak şaha kalkacağını söyledi.

Tariş'e ait birliklerle TOKİ iştiraki EPP arasında, birlikleri mali yönden rahatlatacak büyük bir adım atıldı. Yeni Kent Merkezi'nde yer alan Tariş'e bağlı birliklere ait yaklaşık 144 dönümlük araziye dev bir proje yapılması için birliklerle EPP anlaşarak satış yaptı. Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği’nin yaklaşık 84 dönüm, Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nin 27 dönüm, İncir Birliği’nin 18 dönüm, Yemta A.Ş.’nin 5 dönüm ve müşterek yaklaşık 10 dönüm arazinin değerlendirileceği proje çerçevesinde Kahramanlar'daki arazide iş merkezi, otel, alışveriş merkezi, gezi eğlence alanları ve rezidans inşa edilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Birlik Başkanı Yaman, projenin gelir paylaşımı modeli ile yapılacağını söyledi. İzmir’in en önemli yerinde bulunan araziyi en iyi şekilde değerlendirmek için uzun süredir yoğun çalışmalar yaptıklarını aktaran Yaman, görüşmeler sonucunda EPP ile anlaştıklarını kaydetti. İzmir’in en prestijli projelerinden bir olacağına inandıklarını ifade eden Yaman, “Kahramanlar'daki toplam 144 dönümlük arazinin en büyük hissedarı Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği. Projeden elde edilecek gelirin yüzde 68'i projeyi yapan ve satana, yüzde 32'si ise birliklere aktarılacak. Tariş birliklerine ilk etapta yaklaşık 400 milyon liralık gelir taahhüt ediliyor. Bu modele göre en büyük hissedar olan Tariş Pamuk Birliği, en az 250 milyon liralık gelir elde edecek. Bu çalışma ile birliğimiz bankalara, üretici ortaklara ve piyasaya olan borcunu rahatlıkla kapatacak. Proje, ruhsat alma ve hazırlama çalışmalarının hemen ardından süratle tamamlanacak. İnşaatların tamamlanması ve satışıyla Tariş Pamuk Birliği’nin daha yüksek gelir elde edeceğini düşünüyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.