Tarım stratejik bir sektör oldu

Tarım stratejik bir sektör oldu

ZMO Konya Şube Başkanı Celil Çalış, tarımın dünyada artık stratejik bir sektör haline geldiğini belirterek, ziraat mühendislerinin dünyadaki gelişmeleri takip etmesi gerektiği söyledi

Tarımsal Öğretimin 169. Yılı nedeniyle ZMO Konya Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen ‘Başak Gecesi’ ZMO Genel Başkanı Özden Güngör’ün katılımıyla yapıldı.

Odaya kayıtlı Ziraat Mühendislerinin yoğun ilgi gösterdiği gecede bir konuşma yapan ZMO Konya Şube Başkanı Celil Çalış, tarımın değişen dünya şartlarına uyum sağlaması için teknoloji ve eğitime ihtiyaç olduğunu belirterek, bu açıdan çiftçiyi bilgi ile buluşturan, bitkisel ve hayvansal üretim ile endüstriye hammadde temininden, enerji tarımından hatta küresel ısınmanın kontrol alınmasına kadar çok büyük görev alan ziraat mühendislerinin öneminin ortaya çıktığını söyledi. Türkiye’nin bölgenin gıda üssü olmasında ve geleceğe yönelik hedeflerde ziraat mühendislerine çok büyük görev ve sorumluluk düştüğünü ifade eden Çalış, ziraat mühendislerinin mutlaka dünyadaki gelişmeleri takip etmesi gerektiği uyarısında bulunarak, çiftçiliğin bir meslek haline getirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Çalış, Konya Ticaret Borsası, Konya Şeker gibi kuruluşların da gerek tarımsal üretim gerekse tarımsal ticarette önemli katkı ve atılımlarının bir ziraat mühendisi olarak kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

TARIM STRATEJİK BİR SEKTÖR OLDU

Gecede konuşan ZMO Genel Başkanı Özden Güngör, tarımın öneminden bahsederek, stratejik bir sektör olan tarımda en önemli aktörlerin ziraat mühendisleri olduğunu söyledi. Konya Tarım İl Müdürü Seyfettin Baydar ise, Konya’nın büyük bir tarım potansiyeli olduğunu ve bu potansiyelin paydaşlar arası koordineli ve sistemli bir çalışmayla açığa çıkacağını belirterek, Bakanlığın bu konudaki çalışmalarına destek verilmesi gerektiğini söyledi. Sektörü birlik ve beraberliğin yükselteceğini ifade eden Baydar, böylece dünyada söz sahibi bir tarımsal üretime ve tarımsal ticarete sahip olunacağını söyledi.

Gecede Ziraat Mühendisleri Odası kuruluşunun 60.yılı dolayısıyla ZMO Genel Bakanı Özden Güngör ile ZMO Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK’ a Konya Şubesi tarafından 60’ıncı yıl plaketi takdim edildi. Ziraat Mühendisliği mesleğinde 35’nci yıllarını dolduran ziraat mühendisleri Fikret Seyman, Tayfun Erdoğan, Gül Örs, Muammer Özmen Enver Nöbet, Abitter Güldalı, Sami Vurucu ve Hüsnü Küçükönal’a birer plaket takdim edildi. Ulusal Hububat Konseyi Başkanı Mustafa Yılmazkart, KTB Başkan Vekili M.Namık Köklüsoy, Konya Teknokent Başkanı Prof.Dr.Bayram Sade, Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner, KTB Meclis Üyesi Özkan Taşpınar ve KTB Özel Kalem Müdürü İsmail Özkan’ın da katıldığı gece geleneksel hediye çekilişiyle devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.