Tarım, Hayvancılık Ve Gıda Fuarı Törenle Açıldı

Tarım, Hayvancılık Ve Gıda Fuarı Törenle Açıldı

Sivas'ta ilk kez düzenlenen AGROSİVAS 2014 Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı törenle açıldı. 4 gün sürecek fuarın, Sivas’ta tarım ve hayvancılık sektöründeki gelişmeleri yakından takip etmek, bu alanda oluşan yeni teknikleri üretici...

Sivas'ta ilk kez düzenlenen AGROSİVAS 2014 Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı törenle açıldı. 4 gün sürecek fuarın, Sivas’ta tarım ve hayvancılık sektöründeki gelişmeleri yakından takip etmek, bu alanda oluşan yeni teknikleri üretici ve çiftçiyle buluşturmayı amaçladığı kaydedildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ticaret Borsası, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile valilik, belediye ile ilgili kuruluşların birlikte organize ettiği fuarın açılışına; Vali Alim Barut, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış öncesi halk oyunları ekibi bir gösteri sundu.

Fuar alanında düzenlenen törende konuşan Vali Alim Barut, “Modern tarım teknikleri kullanan sağlıklı ve güvenilir ürün yetiştiren, bu ürünleri iç ve dış pazara sunan, insan, bitki ve hayvan sağlığına önem veren, tarıma dayalı sanayisi gelişmiş, bölge ekonomisine daha fazla pay veren tarım şehri ilimizde tarım ekipmanları ve teknolojileri fuarı önem ar zetmektedir.” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları ise “160 ülkenin 60 ile serbest ticaret anlaşması yapıyorsunuz, AB ile müzakere süreci yürütüyorsunuz, dünyanın öbür ucundaki mal Türkiye’de cirit atabiliyor.” diye başladığı şöyle devam etti:

“Bütün mesele böyle bir ortamda üretimi sürdürülebilir kılmaktır. Önce pazar, ona göre de üretim tercih edilmeli. Fuarlar ürünlerle, üreticilerle alıcıların birleştiği mekanlardır. Sivas’ta şimdiye kadar karma fuarların düzenlendiği zamanlar oldu. Şimdi artık sektörel fuarlar ihtisaslaşmaya başladı. Çok şükür bugün ilkini yapıyoruz. Bu yetmez. Artık tarımın bütün alt disiplinleri bazında arıcılık gibi, fuarlar yapıyor olacağız. Dünya bunu yapıyor.”

Fuara 177 çeşitli sektördeki kurum ve kuruluşun stant açtığı kaydedildi. Fuarda bulunan Kangal köpekleri ve boğalar ilgi odağı oldu. Fuarın 4 gün açık kalacağı kaydedildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.