Tarım Fuarı sektöre önemli katkı sağladı

Tarım Fuarı sektöre önemli katkı sağladı

Bu yıl 18.'si düzenlenen Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarını ziyaret eden CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Türk tarımının merkezi olan Konya’da düzenlenen Tarım fuarının sektörün pazarının gelişmesine çok önemli bir

Bu yıl 18.'si düzenlenen Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarını ziyaret eden CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Türk tarımının merkezi olan Konya’da düzenlenen Tarım fuarının sektörün pazarının gelişmesine çok önemli bir katkı yaptığını söyledi. CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş beraberinde il yönetim kurulu üyeleri, Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu ile Meram İlçe Başkanı Ahmet Yiğit’le Konya Tarım Fuarına katılan firmaları ziyaret ederek, sektörün geldiği yeri ve sorunlarını dinledi.

Konya Tarım Fuarını değerlendiren CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Tarımın merkezi olan Konya’mızda böylesine fuar düzenlenmesi Türk tarım sektörüne çok güzel katkı yapacağını gördük. Ayrıca tarımsal makine üreten firmalarımızın pazarının gelişmesine de önemli bir katkı yapacak olan fuarda, tarımsal birlikleri ziyaretimizde sorunları dinledik. Stratejik bir sektör olan tarımı çok önemsiyoruz. Her zaman ülkemizin kalkınmasını öncelikli olarak gören partimiz CHP olarak şeker fabrikalarının ve tarımsal üretim yapan tesislerin satılmasının yanlış olduğun dile getirerek, özelleştirmesinin karşısında durarak mücadele ettik. Gerek iklim bozuklukları gerekse kuraklıktan dolayı Konya Ovası çölleşerek hala kuruyor. Bunun önüne geçilmelidir. Çiftçilerimizin en büyük sorunu da girdi maliyetlerinin artması ve tarımda yeterli su olmamasıdır. Her yerde dile getirdiğimiz gibi, tarımsal sulamada çözümü Kanal Konya projesi olarak görüyoruz. Ayrıca su kaynaklarımızı israf etmeden vahşi sulamanın da önüne geçilmelidir. Diğer taraftan çiftçimiz ve üreticimiz sorunları karşısında toplumsal tepkisini ortaya koyamıyor. Üretecimiz ve çiftçimiz sorunlarını dile getirmelidir. İktidarında tarımda yaşanılan sorunları çözmek içinde çözüm odaklı yaklaşmalıdır. Asıl önemlisi de çiftçimizin ürettiği tarımsal ürünlerin değerinde satılması sağlanarak, kazancı attırılmalıdır. Çiftçimize ve üretecimize sahip çıkılmalıdır” dedi.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.