Tarım arazisi sular altında kaldı

Tarım arazisi sular altında kaldı

Yalıhüyükte etkili olan yağmur ve kar yağışının ardından tahliye kanallarının taşmasıyla yaklaşık 20 bin dekar tarım arazisi sular altında kaldı.

İlçede yağmur ve yoğun kar yağışının ardından etkili olan lodos ile birlikte karların erimesiyle, Devlet Su İşleri tarafından yapılan tahliye kanallarının taşması sonucu Suğla Gölü çevresindeki yaklaşık 20 bin dekarlık ekili alanı su bastı. 
Yalıhüyük Belediye Başkanı İbrahim Yıldız, 6 yıl önce yapılan drenaj kanallarından dolayı her yıl arazilerini su bastığını belirtti. 
6 yıldır devam eden su baskınları ile ilgili şikayetlerini her platformda dile getirdiklerini, ancak hiçbir önlemi alınmadığını öne süren Yıldız, şunları kaydetti: 
''Bölge çiftçisi, Maliyeden kiralamak kaydı ile burayı bir şekilde ekip geçimini sağlamaktadır. Bu doğal afet pozisyonundadır. Torosların eteğinde bulunan bu havza şeklindeki yerde drenaj kanalları yapılırken, daha iyi bir etüt çalışması yapılmalıydı. Bizlerin talebi üzerine dört adet pompa ilave edildi, ancak elektrikten doğan sıkıntıdan şu an orası da çalışmıyor. Yöremizin çok ciddi mağduriyeti söz konusu, bir an önce bu konu ile ilgili çözüm istiyoruz.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.