Tarım Arazilerine Su Verilmeyen Çiftçiler Yolu Kapattı

Tarım Arazilerine Su Verilmeyen Çiftçiler Yolu Kapattı

Malatya'da bir grup çifti, tarım arazilerini sulamak için su verilmemesine protesto etmek amacıyla Malatya-Battalgazi Karayolunu traktörleriyle kapattı. Battalgazi ilçesine bağlı Toygar, Kadıçayırı, Kemer Köprü, Boran, Alişar ve Hasırcılar...

Malatya'da bir grup çifti, tarım arazilerini sulamak için su verilmemesine protesto etmek amacıyla Malatya-Battalgazi Karayolunu traktörleriyle kapattı.

Battalgazi ilçesine bağlı Toygar, Kadıçayırı, Kemer Köprü, Boran, Alişar ve Hasırcılar da yaşayan çiftçiler Battalgazi ilçesinin bir bölümündeki tarım arazilerini sulayan A, B ve C sulama kanallarına su verilmemesini protesto etmek için ilçe merkezinde traktörleriyle toplandı. Yaklaşık 150 kişilik grup traktörleriyle bir süre ilerledikten sonra Hanımınçiftliği mahallesi girişinde polis tarafından durduruldu. Battalgazi-Malatya yolunu çift yönlü trafiğe kapatan üreticiler vali ile görüşmek istediklerini belirttiler.

Tarlalarını sulayamadıkları için ürünlerinin kurumaya başladığını söyleyen üreticiler, sorunlarına duyarsız kalan siyasilere, yerel yöneticilere tepki gösterdi. Polis ile çiftçiler arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Epilepsi hastası olduğu belirtilen bir üretici nöbet geçirdiği için fenalaşarak yere düştü. Polis ve çiftçilerin yardımıyla kaldırıma taşınan kişi bölgeye gelen ambulansla Malatya Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz da üreticilerle görüşerek sorunlarını dinledi. Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal da eylemi düzenleyen çiftçilerle görüştü. Urhal, makam aracıyla, eyleme katılan iki çiftçiyi vali ile görüşmesi için Malatya Valiliği’ne götürdü. Bazı üreticiler iki gün önce de benzer bir eylem gerçekleştirdiklerini ancak vali ile görüştürülmediklerini söyleyerek içlerinden seçilen kişilerin valiliğe gitmesine karşı çıktı. Eylemciler, valinin eylemin gerçekleştiği yere gelmesini istediler. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.