Tarihi Yapıcı Konağı’nın Restorasyonu Tamamlandı

Tarihi Yapıcı Konağı’nın Restorasyonu Tamamlandı

Adana’nın Kozan ilçesindeki Yapıcı Konağı, ilçe belediyesinin tarihi yapı ve konakların bölge turizmine kazandırılması çalışmaları kapsamında, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın(ÇKA) desteği ile restore edildi.Belediye Başkanı Musa...

Adana’nın Kozan ilçesindeki Yapıcı Konağı, ilçe belediyesinin tarihi yapı ve konakların bölge turizmine kazandırılması çalışmaları kapsamında, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın(ÇKA) desteği ile restore edildi.

Belediye Başkanı Musa Öztürk, Kozan’ın tarihi eserleri, kültürel birikimi, özgün coğrafyası ve doğal değerleri ile eşsiz bir kent olduğunu, ilçeyi tarihi ve turistik değerleri ile Türkiye’de ve dünyada görünür kılmak için öncelikli olarak turizme yatırım yapmaya özen gösterdiklerini belirtti.

Öztürk, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca kültür varlığı olarak tescil edilen, Aslanpaşa Mahallesi'ndeki Yapıcı Konağı'nın bir süre önce sahipleri tarafından belediyeye hibe edildiğini, belediyece hazırlanan restorasyon projesinin ise Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından, 2012 yılı İş Koşulları ve Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında desteklendiğini hatırlattı.

Öztürk, sağlanan mali destekle, konakta geçen yıl aralık ayında başlatılan restorasyon çalışmasının bu yılın temmuz ayında tamamlanarak, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalmış bir kültür varlığının daha kurtarıldığına dikkat çekti. Öztürk; Kalkınma Bakanlığı, Adana Valiliği ve Çukurova Kalkınma Ajansı’na destekleri, proje ekibine ise emekleri için teşekkür etti.

Başkan Öztürk, “İlçemizin köklü ailelerinden Yapıcı ailesine ait olan taşınmaz kültür varlıklarımızdan Yapıcı Konağı'nın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla hazırladığımız restorasyon projemiz tamamlandı. Binanın tefrişini, kültür ve tarih turizmine yakışacak şekilde yaptıktan sonra Arıkan Konağı gibi butik otel olarak değerlendirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.