Tarihi güzellikleri 35 yıldır mağaradan izliyor

Tarihi güzellikleri 35 yıldır mağaradan izliyor

Konya'da 67 yaşındaki Hacer Kızıltaş, tarihi Sille Mahallesi'ni 35 yıldır, adeta küçük bir eve çevirdiği mağaradan izlemenin keyfini yaşıyor -Kızıltaş: "İnip çıkmakta zorlansam da mağarayı çok seviyorum"

Konya'da 67 yaşındaki Hacer Kızıltaş, kilise, şapeller ve tarihi evlerin bulunduğu Sille Mahallesi'ni, 35 yıldır adeta küçük bir eve çevirdiği mağaradan izliyor.

Sille Mahallesi'nde yaşayan ev hanımı Hacer Kızıltaş, 35 yıl önce merkez Selçuklu ilçesinde farklı din ve kültürden insanların bir arada uyum içinde yaşadığı, önemli bir dönem yerleşim birimi olan Sille Mahallesi'ni yukarıdan görmek istedi.

Bunun için çıktığı tepeden gördüğü manzaradan etkilenen Kızıltaş, eskiden kiler olarak kullanılan, kayadan oyma bir mağarayı dinlenmek için kullanmaya karar verdi. Mağaraya halı, yer minderi ve yastık getiren Kızıltaş, kışın üşümeye başlayınca soba da kurdu.

Bir yıl önce hayatını kaybeden eşinin ölüm haberini bile günlerinin büyük bölümünü geçirdiği mağarada alan Kızıltaş, burada beslediği küçükbaş hayvanlarla da stres atıyor.

Hacer Kızıltaş, AA muhabirine, küçüklüğünden beri tarihi yapılara ilgisi olduğunu, Sille Mahallesi'ni yerleşim yerine hakim bir tepeden seyretmekten büyük keyif aldığını söyledi.
    
-"Dünya telaşından uzak durmak huzur veriyor"-
    
Çocuklarının bu durumu çok onaylamamasına rağmen alışkanlığının yıllardır devam ettiğini dile getiren Kızıltaş, dünya telaşından, gürültülü kent yaşamından uzak durmanın kendisine huzur verdiğini ifade etti.

Mağarada çayını demlediğini, dinlendiğini anlatan Kızıltaş, "Yaz kış demeden hemen her gün sabahları buraya gelip, akşama doğru evime dönüyorum. Çocuklarımı, torunlarımı burada ağırlıyorum. Beslediğim hayvanlarla da ilgilendiğim için hiç sıkılmıyorum. İnip çıkmakta zorlansam da mağarayı çok seviyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.