Tarihi 662. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin Başpehlivanı Okulu

Tarihi 662. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin Başpehlivanı Okulu

Bu yıl 662.'si gerçekleştirilen Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin başpehlivanı Orhan Okulu oldu. Finalde Mehmet Yeşil ile karşılaşan Okulu, puanlamada rakibini yenerek 662. Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı...

Bu yıl 662.'si gerçekleştirilen Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin başpehlivanı Orhan Okulu oldu. Finalde Mehmet Yeşil ile karşılaşan Okulu, puanlamada rakibini yenerek 662. Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu. Okulu, altın kemeri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve 662. Güreş Ağası Muammer Ak’ın elinden aldı.

Bu yıl 662.'si gerçekleştirilen Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde yaklaşık 750 litreye yakın yağ kullanıldı. Güreşleri 30 bini aşkın seyirci izledi. Bu yılki güreşlere 73 başpehlivan olmak üzere toplam bin 500 pehlivanın katıldığını kaydeden Elmalı Belediye Başkanı ve Güreş Tertip Komitesi Başkanı Ümit Öztekin, “Güreşler, 3 gündür sabahtan akşama kadar devam etti. Dolayısıyla biz, Türkiye'deki en eski yağlı güreş organizasyonuna ev sahipliği yapan bir ilçeyiz. Güreşlerimizi sahipsiz bırakamayız. Bu yüzden güreşlerimizi Türkiye'nin şanına yakışır bir hale getirmek boynumuzun borcudur." dedi.

Güreşleri; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve binlerce vatandaş izledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.