Tarihe sahip çıkmalıyız

Tarihe sahip çıkmalıyız

Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu’nun sahneye uyarladığı Sarıkamış oyununun galası yapıldı. Galada konuşan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, tarihe sahip çıkılması gerektiğini söyledi

Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından sahneye uyarlanan “Sarıkamış” oyununun galası Konevi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Türk tarihinin en acı olaylarından biri olan ve yaklaşık 90 bin askerin donarak şehit düştüğü Sarıkamış olayı, Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından sahneye uyarlandı. 21-24 Aralık 2010 tarihleri arasında saat 19.30’da Konevi Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyunun galası önceki akşam yapıldı. Galaya Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, başkan yardımcıları, basın mensupları ve köşe yazarları katıldı.
Senaryosunu Münir Karakaş’ın yazdığı ve yönetmenliğini Mustafa Akbulut’un yaptığı 2 perdelik “Sarıkamış” oyununda 14 oyuncu rol alıyor. 
Tiyatrodan önce o dönemde Rus askerleri tarafından Sarıkamış’ta çekilen video görüntüleri barkovizyondan izlendi.
YENİ NESİL TARİHİ UNUTMAMALI
Sarıkamış olayının tarihimizdeki en acı olaylardan biri olduğunu kaydeden Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, “Tiyatro topluluğumuz, bu olayı tekrar canlandırmak ve gençlerimize tarihimizi daha iyi tanımaları için Sarıkamış’ı sahneye uyarladılar. Bu vatan topraklarını savunmak için ölüme koşarak giden atalarımızdaki ruhu çocuklarımıza ve gençlerimize daha iyi anlatmamız tarihimize sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.
Sarıkamış adlı tiyatro oyununu oynandığı Konevi Kültür Merkezi’nde salonun da bilerek soğuk tutulduğunu ifade eden Meram Belediye Başkanı Kalaycı, “Biz istedik ki Sarıkamış’ta donarak şehit olan atalarımızın yaşadığı o anı az da olsa hissedebilelim. Bu nedenle oyunun sergilendiği salonda kaloriferleri yakmadık ve ortamı biraz soğuk tutmaya çalıktık” diye konuştu. Serdark Kalaycı, tüm Konyalıları ve özellikle gençleri bu tiyatroyu izlemeye davet etti.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.