Tarih tekerrür etti

Tarih tekerrür etti

Fenerbahçenin Önderle bulduğu tartışmalı gol 2005/2006 sezonun Anelkanın eliyle attığı golü akıllara getirdi. Ulusal basında ise Önderin golü elle attığı yazılırken, yorumcular hakeme yüklendi

Turkcell Süper Lig’de ilk yarının son haftasında oynanan ve Fenerbahçe’nin deplasmanda 2-1 kazandığı Konyaspor maçında, Sarı-lacivertliler’in Önder’le 1-0 öne geçtiği gol, akıllara 2005-2006 sezonunda yine Fenerbahçe ile Konyaspor arasında Konya’da oynanan ve Anelka’nın elle attığı golü getirdi. Süper Lig’de16. haftanın açılış maçında Konyaspor’a konuk olan Fenerbahçe, rakibini 2-1 yenerek bu sezon ligde ilk kez liderlik koltuğuna oturdu. Ancak maça damgasını vuran olay Önder’in eliyle attığı goldü.

Karşılaşmanın 34. dakikasında Fenerbahçe, Önder’in tartışmalı golüyle 1-0 öne geçti. Maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu, pozisyonda Önder’in ofsayt olduğu gerekçesiyle önce golü vermedi ve maçın devam etmesi gerektiğine hükmetti. Ardından Fenerbahçeli futbolcuların itirazı geldi. Bu sırada karşılaşmanın yardımcı hakemi pozisyonun ofsayt olmadığını söyledi. Ancak Önder’in elle oynaması hakkında bir şey söylemedi. Bu kez yardımcı hakemini dinleyen Kuddusi Müftüoğlu, yardımcısı Nihat Mızrak’ın uyarısının ardından kararını değiştirdi ve orta noktayı işaret etti. Konyasporlu futbolcular, gol kararının ardından maçın hakemine yoğun itirazlarda bulundu.
Fenerbahçe’nin Önder’le bulduğu bu gol, akıllara 2005-06 sezonunun 8. haftasında oynanan Konyaspor-Fenerbahçe maçını getirdi. Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı’nda oynanan ve Konyaspor’un 2-0 önde götürdüğü maçta, Fenerbahçe adına 72. dakikada sahneye çıkan Anelka, yine aynı kale önünde yaşanan bir pozisyonda kaleci Özden’e faul yaparak kolu ile topu ağlara göndermişti. Pozisyonu iyi süzemeyen hakem Özgüç Türkalp golü vermiş, bu maçın ardından da büyük tartışmalar yaşanmıştı.
ULUSUL BASIN:ELLE GELEN GOL
Konyaspor’un 2-1 kaybettiği maçın ardından  ulusal basına yansıyan haberler ve yorumlarda Önder’in attığı golün maçın orta hakemi Kuddusi Müftüoğlu ve yardımcısı Nihat Mızrak tarafından hediye edildiği görüşü hakim olurken, eski hakemlerden Erman Toroğlu ve Ertuğrul Dilek, maçta kural hatasının olduğunu ve tekrarlanması gerektiğine işaret ettiler.
FANATİK: NO-‘EL’ BABA
Dakika 34, durum: 0-0. Alex’in kullandığı serbest vuruşu Konyaspor kalecisi Oğuzhan yumrukladı, Önder’in koluna çarpan top ağlarla buluştu. Hakem Kuddusi Müftüoğlu da hemen düdüğünü çaldı. Buraya kadar herşey normaldi. Normal olmayan şey; Müftüoğlu’nun golü ‘ofsayt’ diye saymamasıydı.Yardımcı Nihat Mızrak, “Ofsayt yok” dedi, orta hakem golü verdi.. Ve ele çarpan top güme gidip, yeni yıl hediyesi oldu.Pozisyonda ilginç olan bir başka nokta; Önder’in gole hiç sevinmeyip, sanki “Elle attım” demek ister gibi davranmasıydı. 
FOTOMAÇ: MÜFTÜOĞLU FETVASI
Maçın 34. dakikasında F.Bahçe'nin Önder Turacı ile bulduğu gol, yine büyük tartışmalara yol açacak ve günlerce konuşulacak. Bu pozisyonda ceza sahasına yapılan ortayı Konya kalecisi Oğuzhan altıpas üzerinden yumrukladı, dönen top Önder Turacı'nın koluna çarparak ağlara gitti. Hakem, pozisyonda golü önce 'ofsayt' diyerek iptal etti. Ama yardımcı hakem Nihat Mızrak 'Ofsayt değil' diyerek santraya doğru koşmaya başlayınca Kuddusi Müftüoğlu da kararını değiştirerek golü verdi ve büyük bir skandala imza attı.
BUGÜN:  KUDDUSİ YAPTI YİNE YAPACAĞINI (!)
 Eskişehirspor deplasmanında Fenerbahçe’nin 2-2 berabere kaldığı maçı yöneten hakem Kuddusi Müftüoğlu o zaman da tartışmalı kararlara imza atmıştı. Müftüoğlu, maç 1-1 berabere devam ettiği sırada Eskişehirspor kalecisi Ivesa’yı 28. dakikada oyundan atmıştı. Tartışmalı bu kararı alırken Müftüoğlu yan hakemle uzun süre konuştuktan sonra Eskişehirspor’u 10 kişi bırakmıştı. Fenerbahçe bu pozisyonda kazandığı penaltıyla da 2-1 öne geçmişti. 
Konya’da daha önce Fenerbahçe’nin kazandığı maçta Anelka’nın elle attığı gol uzun süre tartışılmıştı. Sarı-Lacivertliler dün de Konya’da Önder’in eliyle attığı golle öne geçerken, rakibin çözülmesini sağladı. Bu golde hakem Kuddusi Müftüoğlu önce Konyaspor lehine serbest atış verdi. Pozisyonun mimarı Önder de hakemin bu kararına hiç itiraz etmeden kendi yarı sahasına hareket etti. Ancak yan hakem pozisyonun ofsayt değil, gol olduğunu ileri sürüp santra çizgisine koştu. F.Bahçeliler de yan hakem Nihat Mizrak’ı işaret edip golün verilmesini istedi. Konyasporlular ise pozisyonun ofsayt değil, el olduğunu anlatmaya çalışsa da Müftüoğlu kararını değiştirip gol olduğuna hükmetti.
SABAH:  YİNE KONYA YİNE EL GOLÜ
Konya'nın tabela tarafındaki kalesi Fenerbahçe maçlarını olaysız geçirmiyor. 34'te tarih tekerrür etti. Alex'in ortasında Oğuzhan çeldi. Hemen önündeki Önder'in koluna çarparak ağlara gitti. Kuddusi Müftüoğlu yardımcısıyla paslaşarak önce gol, sonra değil ve nihayet gol kararı verirken haftanın en tartışılacak kararına ilk maçtan imza attı.
ERMAN TOROĞLU: HAKEMLER BAŞ ROLDE
 Dün gece maçın baş aktörleri yine futbolcular değildi. Hakem ve yardımcılarıydı. Pozisyonu göremezsin tamam. Her şeye razıyım. Peki kale ağları yırtık, bunu nasıl görmüyorsun? Nasıl kontrol ediyorsun? Ma.çın içinde bir pozisyon olup da o ağlar yırtılmadı. Kale ağlarını bile kontrol etmekten aciz hakemlerin yönettiği maçlar da bu kadar olur. Gelelim maçta ki Önder’in gol pozisyonuna. Oğuzhan topa vurduğunda Önder iki elini açarak zıplıyor. Bu ne demek ? “Bu top bana çarpsın, arkama geçmesin demek”. Yani pozisyonda iyi niyetli değil Önder. Çok yakın mesafe bile olsa bu pozisyonu, hakemin çarpma olarak kabul etmemesi gerekiyor. Oynama kabul etmesi gerekir. Nitekim de top Önder’in açtığı kollardan birinin pazusuna çarpıyor ve gol oluyor. Yani ortada yine bir pazu dolması var. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.