Tarih Dergileri Tüyap’ta Buluşuyor

Tarih Dergileri Tüyap’ta Buluşuyor
TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı tarihi bir buluşmaya hazırlanıyor. Bu yıl Uluslararası 32.

TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı tarihi bir buluşmaya hazırlanıyor. Bu yıl Uluslararası 32. İstanbul Kitap Fuarı’nın ana temasının “Tarih: Geçmişteki Gelecek” olması nedeniyle tarih dergileri biraraya geliyor.

Yedikıta Tarih ve Kültür Dergisi, bu yıl Uluslararası 32. İstanbul Kitap Fuarı’nın ana temasının “Tarih: Geçmişteki Gelecek” olması nedeniyle ‘Türkiye’de Tarih Dergiciliği’ konulu bir panel düzenliyor. Araştırmacı Yazar Yusuf Çağlar’ın yöneteceği panel, 9 Kasım Cumartesi günü saat 17.00’de başlayacak. Panele konuşmacı olarak Yedikıta’dan Doç. Dr. Hamit Pehlivanlı, Atlas Tarih’ten Orhan Koloğlu, Derin Tarih’ten Mustafa Armağan, Toplumsal Tarih’ten Ahmet Akşit ve NTV Tarih dergisinin eski genel yayın yönetmeni Gürsel Göncü katılacak.

İnterexpo salonunda düzenlenecek olan panelde tarih dergiciliğinde geçmişte yapılan hatalardan ders alınarak gelecek vizyonları ve öngörülerinin ortaya koyulacağı belirtildi.

TWİTTER’DAN KATILIMCILAR SORU SORABİLECEK

Yedikıta dergisi bu tarihi buluşmaya katılacak olan herkese Yedikıta, Atlas Tarih, Derin Tarih ve Toplumsal Tarih dergilerden birer tane hediye edeceğini açıkları. Ayrıca, panelde bir ilk olarak açılacak twitter hesabı üzerinden katılımcılar sorularını #turkiyedetarihdergiciligi sayfası üzerinden doğrudan oturum başkanına iletebileceği belirtildi.

Panelde Ne Konuşulacak?

Atlas Tarih adına Dr. Orhan Koloğlu ‘Osmanlı'dan günümüze popüler tarih dergiciliği, dergiciliğin sorunları’, Yedikıta adına Doç. Dr. Hamit Pehlivanlı ‘Popüler tarih dergilerinde tarihe bakışın sınırları, tarihçiliğin yayın ahlakı, sansür meselesi’, Derin Tarih Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan ‘Popüler Tarih dergileri ve resmi tarih ilişkisi’, Toplumsal Tarih Yayın Yönetmeni Ahmet Akşit ‘Tarih dergiciliğinin akademik tarihe katkısı; akademik-sivil tarihçilik ilişkisi’ ve NTV Tarih eski Yayın Yönetmeni Gürsel Göncü ‘Popüler tarih dergileri ve sosyal gündemle ilişkileri’ konularında sunum yaparak tarih dergilerinin geleceği konusundaki öngörülerine yer verecek.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.