Taraftarın aklındaki kritik soru

Taraftarın aklındaki kritik soru

Başakşehir karşısında ağır bir yenilgi alan Tümosan Konyaspor küme düşme hattına demir atmış durumda.


Uzun süredir küme düşme hattında olan Yeşil-beyazlı ekipte bazı taraftarlar takımın küme düştüğünü düşünürken bazı taraftarlar ise takımın bu durumdan çıkacağına inanıyor

Tümosan Konyaspor evinde oynadığı Başakşehir maçında 2-0 öne geçmesine rağmen sahadan 3-2’lik yenilgi ile ayrıldı. Yeşil-beyazlı ekip bu ağır yenilgi sonrası 21 puanla haftayı 19. sırada tamamladı. Konyaspor bu maçı kazanmış olsaydı puanını 24 yaparak hem nefes almış olacaktı hem de küme düşme hattının üzerine çıkmış olacaktı. Ancak yaşanan bu ağır yenilgi bazı taraftarların kümede kalma umutlarını kaybetmelerine neden oldu. Birçok taraftar sosyal medya hesaplarında yeşil-beyazlı takımdan umudunu kesmiş paylaşımlarda bulunuyor.
Yeşil-beyazlı taraftarlar takımlarının bu durumunu gördükçe kümede kalma adına daha da tedirgin oluyorlar. Rakiplerin son haftalarda oynadığı maçları kazanması Konyaspor’un galibiyet konusunda sıkıntı yaşaması ve fikstürün giderek zorlaşması yeşil-beyazlı taraftarların umutlarını zayıflatıyor. Ancak caimanın bir kısmı da daha takımın önünde 15 maçın olduğunu ve Konyaspor’un küme düşme hattından çıkacağına inanıyor. Taraftarların bir kısmı kümede kalma konusunda ümitlerini korurken bir kısmı ise tüm inançlarını kaybettiklerini ifade ediyor.
TARAFTAR ORTALAMASI 15 BİNDEN 5 BİNE DÜŞTÜ
Bu sezon seyirci anlamında büyük sıkıntı çeken Tümosan Konyaspor hafta sonu oynadığı Başakşehir maçının seyirci sayısı ile lig sıralamasında 3. oldu. Geçtiğimiz sezonlarda taraftar ortalaması 15 bin olan yeşil-beyazlı takım bu sezon ise 5 bin seyirci ortalaması ile oynuyor.
Tümosan Konyaspor-Başakşehir maçı, Trendyol Süper Lig'de en çok izlenen üçüncü maç oldu. Mücadeleyi 7 bin 733 biletli taraftar izledi.
Ligde Fenerbahçe-Ankaragücü maçı, 40 bin 214 ile en çok izlenen maç oldu. Galatasaray-Gaziantep FK mücadelesi ise 36 bin 58 taraftara oynandı.
732 biletli taraftarın izlediği İstanbutspor-Samsunspor maçı, 23. haftanın en az ilginin olduğu müsabaka olarak dikkati çekiyor.
SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum