Tanrıverdi: Türkiye’deki Sorunların Altı Kazıldığında Demokrasi Boşluğu Çıkıyor

Tanrıverdi: Türkiye’deki Sorunların Altı Kazıldığında Demokrasi Boşluğu Çıkıyor

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Türkiye’deki meselelerin altı kazıldığında bir demokrasi boşluğunun ya da açığının görüldüğünü söyledi.

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Türkiye’deki meselelerin altı kazıldığında bir demokrasi boşluğunun ya da açığının görüldüğünü söyledi. Zaman Gazetesi İl Temsilciliği’ni ziyaretinde konuşan Tanrıverdi, TBMM’nin bu sene 15 gün daha fazla çalıştığını ifade etti. Ramazan'ın ilk haftasını Meclis’te geçirdiklerini ve sahura kadar da çalışılarak yeni kanunu görüştüklerini aktaran Tanrıverdi ilk üç maddesi ve bu maddelerin alt şıklarının, Türkiye’de önemli problemlerin çözümüne yönelik olduğunu bildirdi.

Bu konuda halkın beklentileri olduğunu belirten Milletvekili Tanrıverdi, “Toplumumuzun kimi kesimlerinin mağduriyetleri söz konusudur. Dolayısıyla bunlar giderilmiştir. Bu yasa içerisinde öne çıkan elbette maddeler var. Bunlardan bir tanesi 28 Şubat sürecinde mağdur olan, özellikle inancından dolayı mağdur olanların mağduriyetlerinin giderilmesi, haklarına yeniden kavuşmaları. Aynı zamanda postmodern darbe yapanların yanına bırakılmadığını gösteren önemli bir maddeydi. Dolayısıyla 28 Şubat sürecindeki insanların mağduriyetinin giderilmesi bizi memnun etti.” dedi. Bununla demokratikleşme noktasında Türkiye’nin nereye geldiğini de gösterdiklerini vurgulayan Hüseyin Tanrıverdi, “Parti olarak, iktidar olarak ve milletvekilleri olarak da demokrasiyi içimize sindirdiğimizi ortaya koymuş olduk. Bugün hâlâ Türkiye’de kimi sorunlar söz konusu ise bunlar elbette AK Parti iktidarında çözülecektir ama bu sorunların altını şöyle bir kazıdığınızda, bir demokrasi boşluğunu ya da açığını görüyoruz. İnşallah demokratikleştikçe, ileri demokrasiye geçtiğimiz zaman Türkiye sorunsuz, sıfır sorunlu bir ülke haline gelecektir ve Türkiye’de yaşayan herkes, ekonomik ve sosyal refaha ulaşmış olacaktır.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.