Talas’tan Kırgızistan’a Ziyaret

Talas’tan Kırgızistan’a Ziyaret

Kayseri Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bu yıl 6.'sı düzenlenen Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı'na katıldı. Başkan Palancıoğlu ve beraberindeki heyet programın...

Kayseri Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bu yıl 6.'sı düzenlenen Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı'na katıldı. Başkan Palancıoğlu ve beraberindeki heyet programın ardından kardeş şehir Talas'a geçerek ata yurtta bir dizi görüşmelerde bulundu.

Bişkek Üniversitesi'nde gerçekleştirilen kurultaya; Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, meclis üyesi Mehmet Ceylan, Ümit Dilci, Mithat Babacan ve başkan yardımcısı İlker Sülev katıldı. Başkan Palancıoğlu ve beraberindekiler Kırgızistan Türkiye Büyükelçisi Metin Kılıç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Palancıoğlu, Büyükelçi Metin Kılıç'ın ahşap üzerine yakma yöntemiyle hazırlanmış tablosunu ve Türk kahvesi fincan takımı hediye etti.

Bişkek ziyaretinin ardından kardeş şehir Talas'a giden Başkan Palancıoğlu ve beraberindekiler Kırgızistan Talas Belediye Başkanı Anarbek Kuşubekov tarafından oldukça sıcak bir şekilde karşılandı. İki Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu ve Anarbek Kuşubekov bir süre sohbet ederek yeni tanışmanın mutluluğunu ifade etti. Başkan Palancıoğlu'na yeni göreve seçilmesinden dolayı kutlayarak başarı dileyen Anarbek Kuşubekov, "Atayurt topraklarında tarihi ve kültürel özelliklerimizi gezip görmeniz bizleri memnun etti" dedi.

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kardeş şehir Talas'ı çok beğendiklerini söyledi.

Talas Valisi Koysun Kurmanalieva'yı makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunan Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu ve meclis üyeleri Talas şehrindeki Kırgız Kahramanı Manas Ata'nın türbesi ve müzesini gezerek bilgi aldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.