Taha Akgül, tarihe geçmek için Paris'te "acıdan" korkmayacak

Taha Akgül, tarihe geçmek için Paris'te "acıdan" korkmayacak

Milli sporcu Taha Akgül, iki olimpiyat şampiyonluğu bulunan Türk güreşçilerin yanına adını yazdırmayı hedefliyor.

Olimpiyat tarihinde güreşte Türkiye adına en fazla şampiyonluğa ikişer altın madalya kazanan Mithat Bayrak, Mustafa Dağıstanlı ve Hamza Yerlikaya ulaştı.

Rio 2016'da Türkiye'ye tek altın madalyayı kazandıran sporcu olan Taha, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda da kürsünün zirvesinde yer almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Türk sporunun önemli isimlerinden Taha, olimpiyatlarda iki şampiyonluk yaşayan Türk güreşçiler arasına girmeyi amaçlıyor.

Olimpiyatlarda daha önce birer altın ve bronz madalya alan Taha Akgül, Paris 2024 öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bir yıl gecikmeli olarak 2021'de yapılan Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın ardından 3 Avrupa ve 1 dünya şampiyonluğu elde ettiğini vurgulayan Taha, "Olimpiyatlarda yine sıkletimin iyi, güçlü, favori isimlerinden biriyim." ifadesini kullandı.

"Sorumluluğum fazla, yüküm ağır." diyen 33 yaşındaki milli sporcu, bunun bilincinde en iyi şekilde olimpiyatlara hazırlanmaya çalıştığını söyledi.

Ay-yıldızlı güreş kafilesindeki tek olimpiyat şampiyonu sporcu olan Taha, "Tabii ki onun sorumluluğu var. Ülkemiz, milletimiz, özellikle güreş camiası yine şampiyonluk bekliyor. Tecrübelerimi arkadaşlarıma da aktarıyorum. İnşallah yaradan işimizi rast getirir, bu tecrübeyle beraber ikinci kez altın madalya almak nasip olur." diye konuştu.

"Olimpiyat atmosferi farklı"

Taha Akgül, olimpiyatlarda atmosferin diğer organizasyonlardan çok farklı olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Olimpiyatlarda o gün her şeyin senin yanında olması gerekiyor. Şansının, performansının, duaların yanında olması lazım. Önce fiziksel sonra da psikolojik olarak kendimizi hazırlayacağız. Olimpiyatlara gittiğinizde biraz psikolojiniz bozuluyor. Yük ağır geliyor, oradaki ambiyans çok farklı ama biz bunları kaldırabilecek sporcuyuz. Tecrübeliyim, inşallah bunun da üstesinden gelerek olimpiyatlarda ikinci kez şampiyon olup kariyerimi noktalamak istiyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.