Tabeladaki bedel  dudak uçuklattı!

Tabeladaki bedel dudak uçuklattı!

Konya, eski stadyum alanında binlerce kişiyi secdede buluşturacak cami ve millet bahçesinin yapımına başlandı. 44 milyon 444 bin lira olan ihale bedeli birçok kesimin tepkisini çekti.

Konya, eski stadyum alanında binlerce kişiyi secdede buluşturacak cami ve millet bahçesinin yapımına başlandı. Şantiye alanının girişine asılan ihale tabelasında yazılı olan ihale bedeli ise adeta dudak uçuklattı. 44 milyon 444 bin lira olan ihale bedeli birçok kesimin tepkisini çekti.

Konya’da eski Atatürk spor kompleksinin bulunduğu alan da bugünlerde hummalı bir çalışma başlatıldı. 2021 yılı sonlarına doğru tamamlanması beklenen projede 100 bin metrekarelik Millet Bahçesi; Millet Kıraathanesiyle, camisiyle, yürüyüş yollarıyla, park ve diğer dinlence alanlarıyla şehrin önemli cazibe merkezlerinden birisi olacak. Yıkılan Atatürk Spor kompleksi alanında yapımına başlanan millet bahçesinin ihale bedeli ise dudak uçuklattı… 44 milyon 444 bin lira olan ihale bedeline sosyal medya başta olmak üzere birçok kesimden tepkiler ardı ardına geldi.

ELAZIĞLI BİR FİRMA ALDI

Millet Bahçesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihale 29 Nisan’da gerçekleştirilmişti. O ihale sonuçlandı ve ihale Ankara merkezli Ziver Petrol A.Ş. (HOLDİNG)te kaldı… Elazığlı iş adamı Veysel Demirci’nin sahibi olduğu holding birçok şehirde aldığı ihalelerden dolayı adından çokça söz ettirmiş. 1 Kasım 2015 genel seçimlerin de Elazığ’dan milletvekili Aday Adayı olan Ziver Holding sahibi Veysel Demirci, 2018 yılında Elazığ Harput’ta “Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi”nin ihalesini yaklaşık 80 milyon TL’ye ihaleyi üstlenmişti. Şirketin yapımını üstlendiği Bingöl-Kartal-Sancak karayolunun 31 kilometrelik kısmının ihalesi ise daha önceden tepki çekmişti. 31 kilometre uzunluğunda olan yol yapım işi, pazarlık usulüyle 219 milyon 876 bin 543 liraya Ziver Holding’e verilmişti. Böylece yolun kilometre maliyeti 8 milyon TL’yi geçmişti. Astronomik ücretle alınan ihaleye başka bir şirketin katılmasına da izin verilmediği iddia edilmişti.

Konya-Karaman, Malatya-Hekimhan, Karaman-Ermenek yol yapım işi, Antep Organize Sanayi Bölgesi alt yapı işi, Elazığ İçmesuyu İsale Hattı gibi işleri alan şirketin internet sitesindeki referanslarını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TOKİ, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Elazığ Belediyesi oluşturuyor.

MUHARREM DURSUN

9-2.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum